Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GDJE JE BJEGUNAC S mještanima Petrove Gore i okolice proveli smo opsadni vikend

'General tu po bregima ima puno prijatelja...'

Foto: Antonio Bronić
Grobnica obitelji Korade u Veliko Veterničkoj
30.03.2008.
u 19:56

Tak si je velikeg roba dal napravit da se mogel i v njemu skriti  pričala je starica iz Petrove Gore, pokazujući nam prema groblju Svetog Petra, na kojem je pokopan Franjo Kos. 

- Tam, v grobu, Koradi sad tatek počiva. Mati su deli v Lobor - objašnjavala je.

Otac stradao u vatri
- Tatek mu je mrl pred nekolko let. Zaprav, zgoril je kad je palil travu. Kaj ja znam kaj je bilo, počelo ga gušiti, pa je pal u vatru. Od njeg su sam kosti ostale  govorila je ta žena dok su policajci naoružani dugim cijevima u subotu pred večer kretali baš prema groblju Svetoga Petra. U samom selu umirovljenog generala Ivana Koradu ta žena, veli, nije baš viđala, osim kad bi nekoliko puta godišnje došao na groblje:  Nema vam tu kafića, zabave, pa zato sim ne dolazi  komentirali su seljani, izašavši pred svoje domove, da vide što to policija radi, i da doznaju jesu li ga, čemu se nadaju, već jednom pronašli.

- Ima on tu po bregima puno prijatelja. Neki su mu pravi, a neki su morali takvi biti zato kaj im je delal usluge, zapošljaval ih. Ja ga nis nikad volel jer znam kakav je goropadan uvek bil. A do rata siromak, a sad posle, vidite i sami. Oko svoje je vile zdignul zida, pa ko još tak dela? U Zagorju sigurno niko ne  govorio je muškarac srednjih godina, nabrajajući što to general sve od imovine ima.  Spomenuo je tako dvije klijeti, dva ribnjaka, a misli da je njegova i motocross staza...

- Život ide dalje  rekli su pak drugi.

Nije lepo videti, al...
A da je tome uistinu bilo tako svjedoči i to što je u subotu u Petrovoj Gori bila svadba pa su se balonima okićeni automobili našli baš na putu na kojem je prolazila naoružana policija.

- Kaj ćete. Ni im baš lepo  na svome venčanju videti toliko policajaca, al ljudi su tu svadbu davno dogovorili  objašnjavali su mještani. 
Policija koja je tijekom subote tvrdila da nikakve pucnjave u ovom kraju nije bilo, a za ono što je Večernjakova novinarska ekipa čula na terenu, rekla je da se najvjerojatnije pucalo na toj svadbi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije