Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Indeks 3

Gelo: Taj je pršut bio vrlo ukusan, ali je nekima poslije ipak prisjeo

afera indeks
Antonio Bronić/VLM
17.11.2009.
u 17:48

T. Gelo, kojeg USKOK tereti da je studentici Antoniji Katavić upisao ocjenu u indeks bez položena ispita te je kao nagradu za to primio pršut od Marka Slipčevića, danas je zanijekao krivnju.

Taj je pršut bio vrlo ukusan, ali je nekima poslije prisjeo – kazao je danas među ostalim Tomislav Gelo, asistent na zagrebačkoj Ekonomiji te jedan od dvadeset dvoje optuženih u Indeksu 3.

Bivši prijatelj
T. Gelo, kojeg USKOK tereti da je studentici Antoniji Katavić upisao ocjenu u indeks bez položena ispita te je kao nagradu za to primio pršut od Marka Slipčevića, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu zanijekao krivnju. Za Slipčevića je kazao kako mu je bivši prijatelj, koji ga je doveo u ovu situaciju jer se nagodio s USKOK-om.

– Nikada mi nije bilo tako teško kao onda kad je Slipčević ovdje rekao da će se braniti šutnjom. Marko ima grižnju savjesti, a javio mi se prije suđenja. Kazao mi je kako ga odvjetnik prisiljava na nagodbu jer su naši sudovi takvi te sude pod političkim pritiskom. Pošto je Slipčević ovdje kazao da se brani šutnjom, ja sam ga pitao u čemu je problem.

Rekao je kako se nagodio da prizna krivnju, brani se šutnjom te za to dobije uvjetnu osudu. Na moj upit kako se mogao nagoditi na uvjetnu osudu kada je samo kazna za udruživanje radi počinjenja djela tri godine zatvora, odgovorio mi je da mu je šef USKOK-a Cvitan kazao kako njih ne zanimaju posrednici već profesori te neka tereti profesore. Još mi je kroza suze rekao da mu je žao te da ću se ja već nekako izvući – kazao je Gelo.

Zoranu Luburiću, predsjedniku sudskog vijeća, Gelo je zatim predao isprint s Facebooka, za koji tvrdi da je skinut sa Slipčevićeva profila na toj društvenoj mreži. Prema Gelinim tvrdnjama, to je Slipčevićeva “ispovijest” u kojoj on priznaje kako ga je USKOK stisnuo te kako se s njima nagodio. Gelo uz to tvrdi da je to napisano u svibnju ove godine te poslano na nekoliko adresa, a on je to dobio od jednog prijatelja.

Prigovori USKOK-u
Primjedbi na postupanje USKOK-a i policije imao je i profesor Dražen Kovačević koji je ustvrdio da je studentica koja je njega teretila u istrazi te je u istrazi i osuđena – labilna osoba. – Ona se slomila i priznala da ne bi ostala u zatvoru, a neki drugi studenti nisu i sjede ovdje u sudnici – kazao je Kovačević te još ustvrdio da presuda u istrazi ne može biti dokaz protiv njega.

Komentara 1

OB
-obrisani-
21:17 17.11.2009.

Još jedan pokazatelj da treba uvesti obavezno - besplatno studiranje za sve, tako će akademska elita imati veće tržište, a sa besplatnim studiranjem studentima ostaje više novca za dobivanje prolaznog znanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije