Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Gdje u Hrvatskoj počinje svjetska karijera?

diploacija.hr (1)
Foto: diplomacija.hr
1/3
PR
Autor
PR članak
27.12.2010.
u 14:45

Odnedavno i srednjoškolci pred maturom i studenti koji su već završili stručni ili sveučilišni studij imaju izvrsnu mogućnost početka svjetske karijere u Hrvatskoj

Na početku svakako riješite kratak kviz. Odgovorite li na najmanje pet od sljedećih osam pitanja s 'da', nalazite se na početku nečega što ste oduvijek priželjkivali:

  1. Zanimaju li vas međunarodni odnosi i svjetska politika?

  2. Želite li uz najbolje profesore i kolege naučiti što više o politikama i političarima te razumjeti međunarodne ekonomske odnose?

  3. Želite li razumjeti politiku izvan lokalnih okvira, putovati diljem svijeta i upoznati druge kulture i narode?

  4. Želite li znati što više o vanjskim politikama i upoznati rad diplomatskih predstavništava?

  5. Želite li upoznati rad međunarodnih institucija?

  6. Želite li razumjeti političke procese i pridonijeti hrvatskom uključivanju u međunarodnu zajednicu?

  7. Imate li ambiciju postati budući suveren i uspješan građanin svjetskog političkog poretka?

  8. Želite li sjajne godine studiranja pred početak svoje svjetske karijere?

Ako imate najmanje pet potvrdnih odgovora, već ste sada na pravom mjestu. I što je najvažnije – vi ste idealan kandidat ili kandidatkinja za uspješnu diplomatsku karijeru. Budući stručnjaci za međunarodne odnose i diplomaciju odnedavno imaju najbolju visokoškolsku ustanovu za vlastito obrazovanje i usavršavanje u Hrvatskoj. To je Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije u Zagrebu. Riječ je o prvoj i vodećoj ustanovi u obrazovanju stručnjaka u području međunarodnih odnosa i diplomacije, i to ne samo u Republici Hrvatskoj, nego i u ovom dijelu Europe s visokom razinom stručnosti, znanstvenim i etičkim standardima. Baviti se međunarodnim odnosima i diplomacijom zvuči uistinu sjajno. Malo je koja karijera tako atraktivna, uzbudljiva i zanimljiva.

Radna mjesta mogu biti: diplomat, menadžer, voditelj, organizator, konzultant, vanjskopolitički analitičar… Najčešće pitanje koje sebi postavlja osoba koja se u Hrvatskoj želi baviti međunarodnim odnosima i diplomacijom jest hoće li nakon završetka Visoke škole postati hrvatski diplomat. Odgovor je da za to postoje apsolutno sve stručne i specijalističke pretpostavke. Naime, na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije u Zagrebu stječu se sva potrebna znanja i vještine za bavljenje međunarodnim odnosima i diplomacijom pri čemu sve ovisi o životnom i karijernom putu svakog budućeg diplomca.

Jedno je sigurno – želite li postati cijenjenim i traženim stručnjakom međunarodnih odnosa i diplomacije – svjetska karijera počinje ovdje!

Više na diplomacija.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?