Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODACI IZ ZAGREBA

Ipak jedan pozitivan u Karlovačkoj županiji. Stožer objasnio što se dogodilo

Karlovac: Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Karlovačke županije
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/5
16.05.2020.
u 16:13

Riječ je o osobi koja je obiteljski kontakt već ranije oboljele osobe, a koja je bila u samoizolaciji i pod epidemiološkim nadzorom. Na ponovljenom testiranju nalaz je bio pozitivan, iako je ranije testiranje pokazalo granični nalaz

Iz Karlovačkoj stožera civilne zaštite, nakon što su se karlovački infektolozi raspitali kod zagrebačkih infektologa, javljaju da je ipak u Karlovačkoj županiji od jučer do danas jedna osoba pozitivna na COVID-19.

- Riječ je o osobi koja je obiteljski kontakt već ranije oboljele osobe, a koja je bila u samoizolaciji i pod epidemiološkim nadzorom. Na ponovljenom testiranju nalaz je bio pozitivan, iako je ranije testiranje pokazalo granični nalaz. Bit će ponovno testirana kroz 3 dana. Znači, riječ je o obiteljskom kontaktu koji je u samoizolaciji testiran kao graničan te zbog toga ostao u samoizolaciji te se naknadno pokazao pozitivan. Osoba nema nikakvih kliničkih simptoma bolesti. Radi se o kontrolnom brisu osobe koja je trebala izaći iz samoizolacije - pojasnio je dr. Ervin Jančić, ravnatelj karlovačke Opće bolnice nakon konzultacija sa zagrebačkim stručnjacima.

Ivana Rumenović Novinić, glasnogovornica Stožera civilne zaštite Karlovačke županija dobila je i pojašnjenje nadležnih zašto podatak o pozitivnoj osobi nije bio među nalazima jučer testiranih osoba, obzirom da su svi pristigli nalazi bili negativni.

- Županijski stožer dobiva informacije oko 9 sati o osobama testiranim dan ranije, a Nacionalni stožer ima najnovije informacije i od tog dana koja objavljuje u 14 sati, što znači da bi nama ova informacija pristigla vjerojatno sutra, pa bi ga objavili u nedjelju - pojasnila je Ivana Rumenović Novinić.

Inače, u Karlovačkoj je županiji 27. travnja zabilježen zadnji slučaj pozitiven osobe na COVID-19.

VIDEO Prezentacija dekontaminacijske opreme

Komentara 3

MA
Matrix5
10:54 17.05.2020.

Stozer je pokleknuo

DU
Deleted user
15:46 16.05.2020.

Da se nije netko usudio raditi nekakve testove po Jadranu! Na jesen cemo testirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije