Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandal u srbiji

Gay pornofilm vladike Vasilija crkveni je Sinod gledao još lani

'vladika01_nnn_rad_170413'
''
17.04.2013.
u 22:22

Znajući za njegove grijehe, najviše tijelo SPC-a htjelo ga je umiroviti...

U Srbiji se već barem dvije godine govori o nedoličnom ponašanju vladike zvorničko-tuzlanskog Vasilija Kačavende, ne samo zbog luksuza kojim se voli okruživati u vladičanskom dvoru u Bijeljini već više zbog njegovih seksualnih sklonosti koje sve više izlaze na vidjelo. To je i razlog što se i Sinod Srpske pravoslavne crkve, najviše tijelo Srpske pravoslavne crkve, pozabavio njegovim nepodopštinama pa su mu predlagali umirovljenje.

Tajna cetinjskih dječaka

Kap koja je prelila čašu i koja je otvorila doslovno crkvenu istragu bila je pritužba dječaka iz Cetinjske bogoslovije, koji su se požalili svojim duhovnicima da su imali neugodnosti s vladikom Kačavendom jer ih je izravno ili neizravno mamio u svoju sobu zahtijevajući razne seksualne usluge, pri čemu ih je, rekli su, pokušavao ljubiti i milovati po intimnim dijelovima tijela.

Nakon toga Crkva dolazi u posjed snimaka i fotografija koje dokazuju te tvrdnje.

Prije nekoliko dana srpski mediji pisali su o uhićenju ispred Beogradske patrijaršije jeromonaha Nikolaja Stamatovića koji je kod sebe imao film, kako mediji tvrde, od sat i pol, na kojem se vidi vladika kako seksualno opći s četvoricom mladića u raznim pozama, i namjeravao ga prodati za 100.000 eura Bojanu Jovanoviću, ali je Jovanović to prijavio policiji, koja je postavila zasjedu.

Kako navodi beogradski Blic, Sinod posjeduje obilje "dokaza o vladikinu angažmanu koji nije crkvene i duhovne prirode", a među njima je i taj film koji su članovi Sinoda gledali još u studenome prošle godine, i to u nazočnosti vladike Vasilija.

Odvjetnik Duško Tomić koji je nagovorio Bojana Jovanovića da izvijesti policiju, vidio je film i neke detalje ispričao je sarajevskom Dnevnom avazu. Dio je filma, kaže, snimljen u vladikinu dvoru u Bijeljini, a drugi u njegovu stanu u Beogradu.

– Na filmu vladika Kačavenda oralno i analno zadovoljava četvoricu mladića, kao i oni njega. Nakon seksualnog čina, a što se vidi na snimci, svi se zajedno tuširaju. Jedan od snimaka nastao je 27. siječnja 2007.

godine – rekao je Tomić i dodao da je snimak autentičan te da će se onome tko vidi minutu tog filma, smučiti cijeli ljudski rod.

Ubijen jer je odbio vladiku?

Isti odvjetnik zastupa i obitelj mladog bogoslova Milića Blažanovića koji je s 19 godina smrtno stradao još 1999. godine, ali je slučaj pred pravosuđem pokrenut tek nedavno i, kako pišu mediji u Srbiji, njegova majka Dragica Jovičić tvrdi da je njezin sin ubijen jer je odbio spavati s vladikom Vasilijem ne vjerujući službenoj verziji da se sam ubio bombom u manastiru Papraća kod Šekovića.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije