Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevarena zadranka

"Gatarama" za skidanje uroka dala više od 30 tisuća kuna

baba2
Pixsell
27.05.2010.
u 09:51

Starica je za skidanje uroka platila veći iznos novca, a dok je pričala s jednom, druga ju je "gatara" opljačkala.

Sve joj opraštam, samo da mi djeca budu živa i zdrava. Tako su me nasamarile i unesrećile – kaže zadarska umirovljenica (77) koja je nasjela na priču dviju prevarantica i ostala bez više od 30.000 kuna.

Dok je u utorak šetala uvalom Foša, presreo ju je svijetloplavi automobili iz kojeg je, kaže, izišla 60-godišnjakinja. Pogledala je u nebo i rekla joj: "Ti si jako sretna, ali bit ćeš nesretna. Sin koji ti ima 40 godina objesit će se do kolovoza!" Te su riječi šokirale staricu koja je u trenu počela plakati. Odlučila je poći kući, no i dalje su je pratili, a na kraju ju je prevarantica uvjerila da joj mora skinuti uroke.

– Dala mi je konac i rekla da zavežem tri čvora. Uzela je to u svoju ruku i protrljala, a usput je molila Boga i Bogorodicu. Kada mi je vratila konac, čvorova više nije bilo. Tada je uzela i izbrojila 10.000 kuna, valjda lažnih, zamotala ih u papir i spalila ispred auta. Rekla mi je da joj to moram vratiti, a ja sam rekla da nemam novca sa sobom – kaže  nam starica.

Još je veći šok uslijedio kada je vračara pogodila koliko starica ima djece i unučadi te joj je prijetila da joj je bolje da njoj da novac koji će ionako potrošiti sinu za pogreb. Novac, 3000 švicarskih franaka i još 1800 kuna, dala je mlađoj prevarantici, staroj 30-ak godina, koja ju je dopratila do stana, a ubrzo se pojavila i starija rekavši joj da će skidanje uroka nastaviti kod nje u stanu.

Tražila je da joj dam jaje koje je umotala u sinovu potkošulju i rekla da stavim na mjesto gdje spava. Kad me poslala natrag po to, odmotala je potkošulju, a unutra je bilo nešto nalik na izleglog pilića bez nogu i dlake. Stavile smo to na prozor, a kad je žena to odmotala, u krpi toga više nije bilo. Uvjeravala me da mi je istjerala nesreću iz kuće i opet tražila novac. Dala sam joj još 1000 franaka, novac koji mi je kći poslala da obnovim prozore, no dok sam ja otišla do sinove sobe, ukrala mi je 3000 franaka iz novčanika – ispričala nam je Zadranka koja oka nije sklopila od šoka te je sutradan sve ispričala kćeri koja je to prijavila policiji.

Ključne riječi

Komentara 6

AM
amarila
12:00 27.05.2010.

Zar zbilja ljudi mogu biti toliko naivni ??

TA
tambora
19:06 27.05.2010.

Jel\' ovo izmišljen članak ili ovakvih idiota ima oko nas ???

Avatar sebastian
sebastian
08:18 28.05.2010.

Ona nije prevarantica, treba staru metnuti u vrapce, sto nejde kod popova mozda ce jo nesto lijepse reci, proricanje je velika industrija, pa pogledajte samo savki dan dolazi u novinama u kojem ste mjesecu rodeni dali ste bik ili ovca, ja mislim osobno da ima vise ovaca koje treba sisati, pod motom svaki dan se digne jedna budala samo je treba naci !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije