Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR VANJSKIH POSLOVA SRBIJE

Dačić tvrdi da je Gana povukla priznanje Kosova

11.11.2019.
u 09:40

- Gana je ozbiljna zemlja i nota koju su oni napisali je bolja nego da smo je mi napisali.- izjavio je Dačić

Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić tvrdi kako je Gana povukla svoje priznanje Kosova, te kako je diplomatska nota stigla tijekom vikenda. Ukoliko je Gana povukla priznanje, onda je to 16. zemlja koja je to učinila. 

 - To je do sada najveća zemlja koja je to učinila, ima 30 milijuna stanovnika, a tri puta je veća od Srbije. Gana je bila i tradicionalni prijatelj Jugoslavije, rekao je Dačić i ponovo najavio da će do kraja godine biti još povlačenja priznanja.

Srpski ministar izjavio je kako su razgovori s Ganom trajali dosta dugo i razgovaralo se na svim nivoima. 

 - Gana je ozbiljna zemlja i nota koju su oni napisali je bolja nego da smo je mi napisali. Već u drugoj rečenici stoji da je Gana donijela odluku da povuče priznanje Kosova, smatraju kako je odluka prethodne vlade Gane o priznanju Kosova kao neovisne države pogrešna i da je predstavljala kršenje Helsinške povelje i Rezolucije 1244, kao i da će oni poštovati rezultate dijaloga, tvrdi Dačić, javlja Kurir. 

Ključne riječi

Komentara 49

SK
sebastian_krivic5
11:30 11.11.2019.

Ghana- 16 drzava koja je povukla priznanje Kosova ove godine a bice ih jos nekoliko do kraja ove 2019.

BA
banshee
12:00 11.11.2019.

Stanje je i da Indija, Kina,Rusija Brazil . mnogoljudnije zemlje nisu priznale Kosovo kao i 5 clanica Eu i 4 clanica Nato. I da je vec sada 50:50 u drzavama kako stvari stoje. Po svemu sudeci Kosovo nije gotova stvar.

ST
stribor12
11:09 11.11.2019.

Malo po malo, dobar rezultat svakako.16 zemlja koja je povukla priznanje .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije