Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Fritzla se sumnjiči da je ubio djevojku nalik na svoju kćer

01.05.2008.
u 18:24

Pojedinosti “dvostrukog života” Austrijanca Josefa Fritzla, koji je svoju kćer Elisabeth zlostavljao i držao zatočenu 24 godine i kojoj je napravio sedmero djece, polako se otkrivaju. Kako javlja gornjoaustrijski dnevni list Oberoesterreichischen Nacrichten, Fritzla je navodno na fotografiji objavljenoj na televiziji prepoznala žrtva silovanja iz Linza.

Žena u lokalnim novinama tvrdi da ju je Fritzl 1967. godine silovao i da je zbog toga bio osuđen na zatvorsku kaznu. Policija sad ne samo da istražuje podatke i sudske spise o njemu, nego proširuje istragu i na neke druge, neriješene zločine s kojima bi 73-godišnji monstrum iz Amstettena mogao biti povezan.

Policija je također objavila da istražuje mogućnost da je Fritzl ubio Martinu Posch (17) iz Voecklabrucka u Gornjoj Austriji, čije je tijelo pronađeno u jezeru Mondsee 1986. Djevojka je bila zlostavljana i silovana prije smrti, a odjeća joj je bila rastrgana. Istraga je pokazala i da je Fritzl bio vlasnik restorana Seestern koji se nalazio nasuprot mjestu gdje je pronađeno Martinino tijelo. Zanimljivo je da ubijena djevojka nevjerojatno izgledom podsjeća na Elisabeth Fritzl.

– Kad smo stavili fotografije jednu pokraj druge, nismo mogli vjerovati. Djevojke su nevjerojatno slične – rekao je na austrijskoj televiziji šef policije Gornje Austrije u Linzu Alois Lissi. Forenzičari i dalje pretražuju kuću i podrum monstruma u nadi da će pronaći nove dokaze, među njima eventualno i nestale predmete ubijene Martine Posch.

Policija je već prikupila pune vreće dokaza u podrumu gdje su Fritzlova kći i njegova djeca, ujedno i unuci, boravili sve te godine. Javnosti se postupno otkrivaju nove pojedinosti monstrumova dvostrukog života. Iako mnogi ne vjeruju, istraga je pokazala da je Josef Fritzl djelovao sam. Vrata elektronički osigurana i teška 300 kilograma postavio je prije zatočenja 18 godišnje kćeri Elisabeth. Šifru i pristup skloništu imao je samo optuženi.

U policijskoj istrazi utvrđeno je da je Elisabethin brat imao ključeve podruma, no da zbog zabrane izuzetno strogog oca navodno nikada nije ulazio u njegovu podrumsku radionicu, gdje su bila skrivena vrata. Utvrđeno je da su 1999. godine u podrumskoj ložionici bili i radnici koji su obavili rutinski pregled sustava za centralno grijanje te da pritom nisu uočili ništa sumnjivo.

Vezano uz sumnje, policija je također objavila da ispituje stotinjak podstanara koji su posljednjih 24 godine živjeli u Fritzlovoj kući. U medijima su objavljene videofotografije monstruma kako uživa na tajlandskim plažama u masaži i jahanju na slonovima, koje je njemačkom Bildu dao jedan umirovljenik iz Münchena. On tvrdi da je s “obrazovanim, njegovanim i živahnim” Fritzlom u 35 godina koliko ga poznaje proveo mnoge lijepe godišnje odmore na Tajlandu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije