Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDOVIŠTE Osuđeni Josef Fritzl iz zatvorske ćelije prvi put dao intervju o svom zločinu

Fritzl se neće ubiti, kćeri želi sve objasniti

27.03.2009.
u 13:17

Tjedan dana nakon što je otpremljen na doživotno odsluženje kazne, austrijski čudovišni sadistički incestuozni ubojica jučer je prvi put, u intervjuu svom odvjetniku Rudolfu Mayeru, javno progovorio o svojim nagonima na zločin i osjećajima poslije izrečene presude.

Želi da bude “najteže kažnjen” jer je kćer 24 godine držao zatočenu i učinio da mu ona rodi sedmero djece. Unatoč tome, otkriva da bi “želio pomoći svojim žrtvama”.

Također kaže da je “protokom godina svojoj drugoj obitelji u podrumu poželio život učiniti što je moguće ugodnijim”. Ponovio je da se sve u njemu urušilo kada je u sudnici vidio kćer Elisabeth kako zuri u njega. “Prožeo me teško opisiv čudan osjećaj pri pomisli da je ona doista bila žrtva. Kada sam napokon smogao snagu i okrenuo se prema njoj i licem prema svima u sudnici, spopao me strašan osjećaj stida.”

O tome kako je isprva mogao opovrgavati da ju je više od tri tisuće puta silovao te ubio njihovo novorođenče kaže: “Isprva sam se isključio. Bilo mi je posve nepodnošljivo sve što je ona u svjedočenju, s videovrpce, a potom i uživo opisivala. Napokon sam sljedećega dana shvatio koliku sam bol nanio obitelji.”

Sada se bavi mišlju da joj u pismu ili knjizi sve pokuša nekako objasniti. “Htio bih joj se obratiti sa suosjećanjem. Ono što bih napisao bilo bi samo za njezine oči, nekakav pokušaj objašnjenja zašto sam se tako užasno ponio.”

Pod stalnim je nadzorom da ne izvrši samoubojstvo. “Ne pomišljam na to. Htio bih da mi svi kojima san nanio bol nekako oproste”. Želi sve izreći psihijatru, ako bi to na neki način pomoglo žrtvama.


Optužena i Fritzlova žena Rosemarie

Njemački odvjetnik i liječnik Klaus Groth iz Duisburga podnio je Vrhovnom državnom tužiteljstvu u Beču prijavu protiv “pomagača Josefa Fritzla i onih koji su znali o njegovim zlodjelima“. Dr. Groth prije svega misli na Fritzlovu suprugu Rosemarie, za koju tvrdi da je morala znati za ono što je njezin suprug više od dva desetljeća činio u podrumu njihove obiteljske kuće u Amstettenu. “Supruga i, najmanje, najstariji sin morali su znati za stan u podrumu koji tisak naziva ‘tamnicom’. Gradnja takvog suterena u vlastitoj režiji traje otprilike dvije godine. Takvo što bilo je gotovo nemoguće toliko dugo kriti od ostalih članova obitelji i susjeda”, stoji u prijavi njemačkog liječnika bečkim pravosudnim organima. “Boravak ljudi u suterenu nije nešto što se može tek tako skriti“, ističe dr. Groth. On je otišao korak dalje i tvrdi da je morao postojati netko “treći”, koji je u vrijeme višetjednih Fritzlovih izbivanja iz kuće i odmora u Tajlandu, opskrbljivao osobe u podrumu živežnim namirnicima i higijenskim proizvodima. Austrijski tisak jučer piše kako se, nakon britanskih, i njemački mediji proteklih dana intenzivno bave pitanjem je li Fritzl uistinu bio sam, kako tvrdi austrijsko pravosuđe, ili je imao pomagača. Usto, pita se što je s Fritzlovom suprugom Rosemarie, kojoj tužiteljstvo ništa ne stavlja na teret, te je li uistinu moguće da žena koja je godinama živjela s monstrumom nije niti slutila što se događa u podrumu njihove kuće. Poznata novinarka njemačkog lista Spiegel Gisela Friedrichsen izjavila je kako je bilo “onih koji su znali” za Fritzlova zlodjela, ali su, kako je rekla, “austrijske vlasti to zataškale”.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije