Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znakovita izjava

Francuski predsjednik Hollande: Proširenje EU zasad je završeno

'France's opposition Socialist Party (PS) candidate Francois Hollande gestures after casting his ballot during the first round of the 2012 French Presidential election on April 22, 2012 in Tulle, cen
AFP/PIXSELL
14.09.2012.
u 15:59

Nakon ulaska Hrvatske Europska unija još bi dugo mogla ostati zatvorena za nove članice jer se kani baviti promjenom svoga unutarnjeg uređenja

Proširenje EU zasad je završeno, rekao je francuski predsjednik François Hollande, kako prenosi francuska verzija portala EurActiv na svome profilu na Twitteru. Tu je opasku Hollande izrekao u govoru koji je na jednoj konferenciji držao o sasvim drugoj temi, zaštiti okoliša. Ipak, izjava je znakovita jer zemlje kandidatkinje koje se nadaju ulasku u EU nakon Hrvatske primaju sve više signala iz EU da je daljnje proširenje neizvjesno.

>>Hrvatska ulazi u novu federaciju, SDP i HDZ se slažu

U govoru o stanju Unije predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso u srijedu ni jednom riječju nije spomenuo proširenje, što je prvi put da jedan predsjednik Komisije u nekom programatskom govoru ne spominje tu temu, izravno ili neizravno. Nakon ulaska Hrvatske Europska unija još bi dugo mogla ostati zatvorena za nove članice jer se kani baviti promjenom svoga unutarnjeg uređenja.

Trenutačno su zemlje kandidatkinje Crna Gora, Srbija, Makedonija, Turska i Island, dok Albanija, BiH i Kosovo čekaju na dobivanje statusa kandidata. 

Komentara 364

OB
-obrisani-
18:52 14.09.2012.

loša vijest za bosnu crnu goru i kosovo što se tiče srbije ona civilizacijske dosege EU neće dostići do 25 stoljeća

GO
golo
18:52 14.09.2012.

ako je ta unija dobra zasto problemi u grckoj, spaniji, portugalu, irskoj, bugarskoj, i t.d.

Avatar Matija22
Matija22
18:39 14.09.2012.

sa zadnjim proširenjem Cipar, Češka, Estonija, Litva, Latvija ,Mađarska, Malta, Poljska, Slovačka i Slovenija i još siromašnih Rumunja i Bugara je osiromašena EU.Prije njih je bila bogata i onda prevelikim ulaskom tih siromaha nije bila spremna na to i zatoto više ne prima dok se malo ne oporavi tamo negdje oko 2050 će ju se sjetiti za Crnu Goru, Srbija, Makedoniju, Tursku, Island, Albaniju, BiH i Kosovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije