Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANDREAS LUBITZ

Francuska otvorila istragu o Germanwingsu - jesu li napravljene greške?

Brice Robin
Foto: Reuters/PIXSELL
12.06.2015.
u 07:54

Tužitelji su pronašli dokaze da je Lubitz, koji je patio od teške depresije, istraživao metode samoubojstva i skrivao svoju bolest od poslodavca

Francuski tužitelj jučer je službeno otvorio kriminalnu istragu nesreće zrakoplova Germanwingsa, u kojoj je u ožujku ove godine poginulo 150 ljudi. Kako prenosi Reuters, cilj istrage je ispitati jesu li napravljene greške u nadziranju psihološkog zdravlja kopilota Andreasa Lubitza, kojeg se tereti da je namjerno izazvao nesreću.

Marseilleski tužitelj Brice Robin (na slici) rekao je na konferenciji za medije u Parizu da će istragu voditi tim od tri suca. Tužitelji su pronašli dokaze da je Lubitz, koji je patio od teške depresije, istraživao metode samoubojstva i skrivao svoju bolest od poslodavca. Predistraživanje je pokazalo da je Lubitz zaključao kabinu nakon izlaska pilota te mu tako spriječio povratak, a sebi omogućio zabijanje zrakoplova Airbus A320 u planinu.

Njemački mediji jučer su objavili podatke analize računala pronađenog u Lubitzevom stanu u Düsseldorfu, koji su pokazali da je kopilot u ožujku na internetu tražio način za kupnju kalijeva cijanida, Valiuma i smrtonosnih koktela lijekova. Dan prije nesreće istraživao o "oporukama za žive", u kojima osobe navode svoje želje o liječenju u slučaju da ne mogu sami donositi odluke, navodno zbog straha da pokušaj samoubojstva neće uspjeti.

>> Lubitz vježbao rušenje aviona i na prethodnom letu

>> Uz suze okupljenih bijeli automobili prošli ulicama: Tijela učenika vratili su kući

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije