Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Ceste u Požegi kao potoci: Ovo više nije normalno. Muka nam je! Vatrogasci spasili stariju ženu

Foto: Požeški.hr
1/17
08.06.2023.
u 22:41

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je kako su u Požegi poplavljeni dijelovi dvorišnih objekata i kuća te suterenski stanovi i podrumi, a najviše je problema u naselju Sajmište

Nakon Zagreba, i Slavonija se ovog četvrtka našla na udaru jakog nevremena koje je poplavilo brojne ulice. Najgore su prošle Požeško-slavonska te Brodsko-posavska županija gdje je u mjestima voda doslovce prometnice pretvarala u potoke. 

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je kako su u Požegi poplavljeni dijelovi dvorišnih objekata i kuća te suterenski stanovi i podrumi, a najviše je problema u naselju Sajmište. Također su izvijestili kako je dosad bilo više od 60 intervencija samo na području grada. ''Županijski centar 112 Požega je zabilježio do sada oko 200 poziva'', javljaju iz Ravnateljstva te dodaju kako se situacija na terenu počela smirivati.

Mještani Sajmišta govore za Požega.eu kako je iz šahtova izbijao mulj, a navode i kako ''gotovo pa da nema dijela grada koji ne pliva''. - Ovo više nije normalno. Muka nam je od poplava i mulja - ispričali su. U Požegi je prema podacima Centra 112 u vrlo kratkom vremenu zabilježena količina od 63 litre po četvornom metru, a na terenu su sve komunalne službe koje pružaju pomoć građanima.

U hrabru akciju krenuli su i požeški vatrogasci koji su u pomoć priskočili starici koja je ostala zarobljena u automobilu okruženim vodom. Zbog velike količine vode, prenosi Požeški.hr, automobil se pokvario i nije mogao nastaviti dalje, gdje su u spas došli vatrogasci i sigurno izvukli staricu na sigurno.

1/2

Poplavljeni i Rešetari

Na području Brodsko-posavske županije također je zaprimljen velik broj poziva vezanih uz prelijevanja vode u dvorišta i podrume, a posebno je poplavljeno područje općine Rešetari. Na terenu su načelnik općine te Hrvatske vode, izvijestilo je ravnateljstvo. U ispumpavanju vode iz dvorišta i podruma angažirani su vatrogasci Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Rešetara, Nove Kapele i Javna vatrogasna postrojba iz Nove Gradiške. 

Ravnateljstvo je također izvijestilo naknadno kako je u roku od 20-ak minuta u Rešetarima palo preko 100 litara kiše, dok je procijenjeno da je u više 100 podruma potrebno ispumpavanje vode. 

VEZANI ČLANCI:

Inače, već je ranije tijekom dana jaka kiša pala i na području Zagreba gdje je većinom u podsljemenskoj zoni zabilježeno više intervencija zbog vode koja je stvarala probleme građanima. Pod jakim kišama već su neko vrijeme dijelovi Hrvatske, a ista situacija zadesila je i dijelove Osječko-baranjske županije prošloga tjedna kada su vatrogasci na području Donjeg Miholjca, Belog Manastira te Valpova ispumpavali vodu iz podruma i garažnih prostora, dijelova stambenih objekata... 

>> VIDEO Snažno nevrijeme zahvatilo Požegu, poplavilo prometnice i prouzročilo kolaps u prometu

1/30

Komentara 10

Avatar fidelio
fidelio
20:43 08.06.2023.

Potrebno je imati dobru odvodnju, dobro čišćenje kanala i dobre nasipe. Za sve to se plaća velik novac da bi se napravilo. Odgovorne treba na to podsjetiti na izborima.

Avatar tkozna
tkozna
22:23 08.06.2023.

Kako to, tamo je zna se na vlasti. U Zagrebu je Možemo i puca se iz svih političkih oružja da nisu ništa napravili. Ne treba im 30 godina nego 2 ili 3 godine da srede sve što nije napravljeno unutar 30 godina!?

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
21:10 08.06.2023.

Ulice su se pretvorile u rijeke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije