Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOPLINSKI VAL TRESE EUROPU
Povratak na članak

Finci se prže na + 30, u Norveškoj temperature više nego na Braču

Do sada apsolutno najviša temperatura u Hrvatskoj, u hladu meteorološke kućice, zabilježena je 4. kolovoza 1981. u Pločama – 42,8 °C

Komentari 8

Avatar rubinet
rubinet
11:01 31.07.2018.

visoke temperature su u skladu s "političkom korektnošću"... doseljenici se moraju osjećati kao doma....

VL
DU
Deleted user
10:05 31.07.2018.

Sada će turisti pohrliti na skandinavske plaže. Ali Jadran ce uvjek imati svoje bosance

VL
Avatar nekakav
nekakav
10:55 31.07.2018.

baš se prže na 32 stupnja, možeš misliti... par dana bude tako, i onda najviša dnevna opet 22 u hladu! mi ljudi smo vrlo malo na ovom svijetu, a imamo još manje podataka o tom svijetu. pa nismo ni u stanju napraviti neki relevantni model. na temelju kojih to podataka rade prognoze? ne valjda na temelju modela po kojima meteorologi nisu u stanju prognozirati (ne pogoditi!) približno kakvo će biti vrijeme za dva dana, a tu nam se prodaju fore kako dio (ne većina...) znanstvenika, pače 'stručnjaka' ZNA da će za 100 godina biti toplije za dva, tri, 'devet, osamdeset', stupnjeva, nevažno. klima nikad nije niti bude, a niti može biti stalna, nepromjenjiva. utvarati si da je čovjek zaslužan za sadašnje stanje je smiješno, ali i opasno. dal imamo mjerenja temperature dovoljno točna i duga da možemo izvući bilo kakav zaključak? nemamo. 100 godina je zanemarivo vrijeme da bi se išta 'znalo'. 250 je nešto slabašno, opet nedovoljno. 1.000 godina, e to bi bilo nešto. a to nemamo. plus da su nekad na lokacijama mjerenja temperature bili parkovi, puno zelenila, a danas je sve puno asfalta betona stakla željeza, koje diže lokalno temperaturu nekoliko stupnjeva. gradovi su temperaturni otoci. pa u samom zagrebu budete izmjerili temperaturu u rasponu od 3 stupnja! postoje ciklusi, postoje promjene stalne, koje su glavni pokretači klimatskih promjena. a to traje i traje, u nedogled. bez čovjeka i nafte/plina/ugljena je temperatura nekad bila 18 stupnjeva viša nego je danas! znate kolko je to?

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
10:50 31.07.2018.

Pitajte najprije Ruse, pa onda Amerikance i Kineze o tome.

VL
VO
vorda400
10:39 31.07.2018.

A nek malo i njih prži stalno se cmizdre da nemaju sunca evo navali narode uživajte 😁

VL
Avatar Gastalbajter
Gastalbajter
10:46 31.07.2018.

Mi kuhamo a ameri i rusi osvajaju sjeverni pol da bi zaradili.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.