Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Finale HT-ovog Telekom eSports Championshipa: Od 907 registriranih u završnici igraju oni najbolji

Finale HT-ovog Telekom eSports Championshipa
Foto: HT
1/3
06.06.2023.
u 12:07

Finale Telekom eSports Championship S02 održat će se 10. lipnja na Visokom učilištu Algebra u Zagrebu; Na ovogodišnje izdanje prijavilo se 30 posto više semi-pro i pro igrača i timova u usporedbi s prošlom godinom

Bliži se finale regionalnog gaming natjecanja Telekom eSports Championship koje se ove godine održava po drugi put u organizaciji Hrvatskog Telekoma. Završna natjecanja održat će se 10. lipnja na Visokom učilištu Algebra u Zagrebu s početkom u 10:00 sati. Kampus koji se nalazi u Gradišćanskoj ulici 24 jedan je od najmodernijih kampusa u Hrvatskoj, a ulaz za ovo događanje je besplatan.

Svi mečevi igraju se ‘Best of 3’, što znači da je potrebno pobijediti u dvije runde igranja, a prvi su na rasporedu natjecatelji FIFA-e s početkom u 10:00 sati. Finalisti ove igre su CLA_brstimir i CLA_marac90 koji se pojedinačno bore za nagradu. U igri LOL igra se u timovima i njihovu borbu za prvo mjesto gledat ćemo u 11:30 sati, a najbolji timovi koji su ušli u finale su Void Esports čiji igrači dolaze iz Makedonije, Švedske, Srbije i Rumunjske te Spiritual Zero  čiji igrači dolaze iz Hrvatske i Srbije. Zadnja igra u rasporedu je CS:GO u 15:00 sati, a finalisti su Zero Tenacity i Jake bube. Raspored je podložan promjenama, ovisno o trajanju mečeva. 

Foto: HT

Natjecanje je moguće pratiti na Twitchu, a na ovogodišnje izdanje Telekom eSports Championshipa prijavilo se čak 30 posto više poluprofesionalnih i profesionalnih igrača i timova u usporedbi s prošlom godinom.

„Izrazito velik odaziv od 907 igrača u registracijskoj fazi, dokaz je koliko esportu raste popularnost na ovim prostorima. Kao i dosada i ove godine nastojali smo širiti svijest o odgovornom ponašanju u virtualnom svijetu, što je od iznimne važnosti za današnje generacije koje odrastaju u digitalnom dobu. I u budućnosti ćemo nastojati pružati dodatnu vrijednost našim sudionicima, a s obzirom na sve veći interes, vjerujem da ćemo pozitivno utjecati na velik dio mlađe generacije.”, izjavila je Branka Bajt, direktorica Sektora za brend Hrvatskog Telekoma.

Foto: HT

Poruka „esport nije samo igra“ nit je vodilja i ovogodišnjeg Telekom eSports Championshipa. Upravo zato su ga podržali i influenceri Lobanjica853, Aryssa641, Malajski Tapir, MarkoKC i Crni Ante koji su nastojali mladima širiti poruku o važnosti odgovornog ponašanja, kako na internetu, tako i u svakodnevnom životu. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije