Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stroga pravila

Fakulteti odredili: Zabranjene mini suknje i odijevanje koje potiče na seks

Mini suknja
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
06.02.2019.
u 10:23

Fakulteti u Srbiji pravilnikom studente podsjećaju i na to da govore "dobar dan", "hvala", "molim", "oprostite" i "izvolite"

Kako bi doveli u red ponašanje, ali i odijevanje svojih studenata, mnogi fakulteti u Srbiji donijeli su pravilnike kojih se mladi akademici moraju pridržavati.

Tako Fakultet organizacijskih znanosti u Beogradu pravilnikom studente podsjeća na to da govore  "dobar dan", "hvala", "molim", "oprostite" i "izvolite", a u istom dokumentu navedena su i pravila odijevanja. Zabranjene su mini suknje i kratke haljine, hlačice i donji dijelovi trenirki, piše Telegraf.

Posebno se naglašava da su zabranjena bilo kakva politička obilježja, poput bedževa s likom lidera stranke.

Za Pravni fakultet u Beogradu nerijetko su se vezale brojne seksualne afere profesora i studentica, a poznato je i kako se tamo polaznici izrazito provokativno odijevaju. Ali i taj fakultet postavio je vrlo jasna pravila – studentima i profesorima zabranjuje se odijevanje koje može poticati na seksualno uznemiravanje.

Na novosadskom Pravnom fakultetu istaknuto je pak upozorenje da će sve nedolično odjevene uputiti do izlaza. Zabranjen je ulaz u kratkim hlačama, topovima, a ne dopuštaju se ni tri-četvrt hlače, duboko dekoltirane majice, dugi prorezi na suknjama i haljinama. Ujedno, portiri odmah na ulazu opominju neprimjereno odjevene.

Jedan od rigoroznijih kodeksa jest onaj Tehničkog fakulteta u Zrenjaninu. Tamo studenti moraju sakriti tetovažu i pirsing, a studentice nose najlonke samo ako imaju preko tuniku. Najkraća suknja smije biti do 10 centimetara iznad koljena, zaključuje se u tekstu Telegrafa.

Video - Studenti strojarstva izradili novi bolid

 

Komentara 29

AL
Alkana
10:46 06.02.2019.

Odlično! Tako bismo i mi trebali na našim fakultetima i školama, pa i uredima. Takvo pristojno ponašanje bi trebao poučavati građanski odgoj.

KO
Kora
11:27 06.02.2019.

Dabome, jedno je dress code za štajgu, a drugo - za ustanovu kao što je fakultet.

SE
Seprtlja
11:44 06.02.2019.

Kod nas je po tom pitanju anarhija. Svi misle da je demokracija kad radiš kaj hoceš. A demokracija je skup pravila koje vrijede za sve a ne samo za stoku sitnog zuba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije