Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIČKI IZBORI

Facebook u ratu s Trumpovim pristašama: Ugašena grupa u kojoj se razglabalo o oružanom sukobu

Foto: REUTERS
1/3
08.11.2020.
u 09:00

Neke od sintagmi poput “trebamo građanski rat” pojavile su se 41.000 puta u tim grupama tijekom dva mjeseca.

Uz brojače glasova, u preostalim američkim državama gdje nije proglašen pobjednik najviše posla imaju administratori društvenih mreža. Facebook, Twitter i ostalo društvo često su prozivani za ovih izbora zbog tretiranja kako poruka Donalda Trumpa tako i agitacije njegovih pristaša. Sada imaju dodatan problem, a to je pozivanje na nasilje s njihovih profila.

U četvrtak je najveća društvena mreža Facebook ugasila brzorastuću grupu Stop the Steal u kojoj se, osim što se izražavalo neslaganje s načinom provođenja izbora, članove pozivalo i da pripreme oružje ako Donald Trump izgubi ove izbore. Na ovakve pozive u grupi upozorili su mediji, Facebook je poslušao pa je grupa ugašena. Kao i uvijek, Facebook je prozvan da nema uvijek ista mjerila kod ovakvih pojava na svojoj platformi.

Reuters navodi istraživanje agencije CounterAction prema kojem na toj mreži postoji na tisuće grupa s milijunima članova u kojima se poziva na nasilje. Neke od sintagmi poput “trebamo građanski rat” pojavile su se 41.000 puta u tim grupama tijekom dva mjeseca. Iz Facebooka su objavili kako će uzeti u obzir ovo istraživanje i djelovati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije