Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi dužnika

Evo što su dogovorili Ivo Josipović i Udruga Franak

Ivo Josipović
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
08.01.2015.
u 15:29

"Predsjednik Josipović je u potpunosti prihvatio sve zahtjeve koje je Udruga Franak iznijela", stoji u zajedničkom pismu

"Predsjednik Josipović u potpunosti je prihvatio sve zahtjeve koje je Udruga Franak iznijela te predstavnicima Udruge na radnom sastanku predložio tri dodatne mjere vezane uz zastaru potraživanja, prijeboj duga te ovrha i deložacija", stoji u zajedničkoj izjavi predsjedničkog kandidata Ive Josipovića i Koordinacije Udruge Franak.

U pismu stoji da su se, prije jučerašnjeg susreta, u dvije godine sastali tri puta kako bi raspravljali o pronalaženju sveobuhvatnih rješenja za probleme svih oštećenih koji su imali kredite u "švicarcima".

Tri nove teze

"Predstavnici te pravni savjetnici Udruge Franak su prihvatili prijedloge predsjednika Josipovića te su zajedničkim radom formulirali mjere u tri prijedloga kao osnovu za daljnje zajedničko djelovanje u rješavanju problema svih dužnika koji su potpisali ugovore sa valutnom klauzulom", stoji u zajedničkom priopćenju.

Tri nove teze na kojima će temeljiti borbu za prava iznio je Josipović u svojem pismu Udruzi Franak: Izmjenom zakona utvrditi da se podizanjem kolektivne tužbe prekida tijek zastare, kako bi sve individualne tužbe mogle biti uspješno podignute. Omogućiti brz i potpun povrat nezakonito naplaćenih kamata ili prijeboj s još uvijek postojećim ostatkom duga, što može utjecati na smanjenje glavnice te izmjena Ovršnog zakona kojom bi se jasno utvrdilo da se prije ovrhe  na nekretnini i deložacije namirenje obvezno pokuša ustupanjem ovrhovoditelju potraživanja koja ima ovršenik.

Što su se dogovorili Ivo Josipović i Udruga Franak pročitajte u dokumentima ispod teksta.

 

>>Čačić: Podržavamo ustavne promjene koje predlaže Ivo Josipović

>>Josipović kritizira Vesnu Balenović: Nitko me neće natjerati da činim nešto nezakonito

Komentara 35

DR
draxy
15:46 08.01.2015.

Još jedan članak koji dokazuje da ovaj list postaje bilten SDP-a. Baš me zanima pisanje Večernjaka nakon nedjelje.

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
16:09 08.01.2015.

....poštovani iz udruge franak ....ne nasjedajte na jugokomunistička obećanja ....taj josipović je davno prodao dušu vragu ...laže čim zine ...sve kaj mu sad treba su vaši glasovi ...

19
1995josip
15:55 08.01.2015.

Gotovo je Ivek , sada budu razgovarali sa Kolindom , ti se pozabavi sa zampom .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije