Naslovnica Vijesti Hrvatska

Evo koga je sve Vlada imenovala na nove dužnosti na zatvorenom dijelu sjednice

Damir Krstičević imenovan je predsjednikom Odbora Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa
28. rujna 2017. u 18:58 8 komentara 5601 prikaza
Vlada
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu današnje, 58. sjednice odgovorila na tužbu u upravnom sporu protiv Rješenja tuženika Povjerenika za informiranje, radi prava na pristup informacijama. Također, usvojen je pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska prihvaća pravnu stečevinu Europske unije za 2017. godinu. 

Josipa Rimac Kadrovske promjene Josipa Rimac dobila posao u Ministarstvu uprave

Što se tiče kadrovskih pitanja, na osobni zahtjev razriješena je glavna tajnica Ministarstva zaštite okoliša i energetike Vlatka Vraneković. Anji Bagarić dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika spomenutog Ministarstva do imenovanja glavnog tajnika Ministarstva zaštite okoliša i energetike, temeljem postupka po provedenom javnom natječaju, a najduže do šest mjeseci. Razriješen je vršitelj dužnosti ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Ante Brkljačić, a novim je ravnateljem, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, imenovan Zdravko Modrušan. Damir Krstičević imenovan je predsjednikom Odbora Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa koji se, sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske o osnivanju radnih tijela Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa za izradu dokumenata i provođenje aktivnosti na području umanjenja rizika od katastrofa u Republici Hrvatskoj, od 14. rujna 2016. godine, imenuje kao predstavnik Vlade Republike Hrvatske. Miroslav Šimić razriješen je dužnosti člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Novim je članom, kao predstavnik Hrvatskoga sabora, imenovan Josip Borić. Anđelko Dundić razriješen je dužnosti pomoćnika ministra pravosuđa. Novom je pomoćnicom ministra imenovana Jana Špero.

Na prijedlog Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima doneseni su zaključci kojima se skupštinama i nadzornim odborima strateških trgovačkih društava predlaže imenovanje predsjednika i članova uprava, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, temeljem provedenih postupaka po objavljenim javnim natječajima. Nadzornom odboru Hrvatske banke za obnovu i razvitak predlaže se imenovanje mr.sc. Tamare Perko za predsjednicu Uprave, a mr.sc. Hrvoja Čuvala i Hrvoja Turkalja za članove Uprave.

Zvonimir Frka-Petešić Imenovan Zvonimir Frka-Petešić novi predstojnik Ureda predsjednika Vlade

Nadzornom odboru Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. predlaže se imenovanje mr.sc. Dore Matošić za predsjednicu Uprave, a Stjepka Čička za člana Uprave. Skupštini Hrvatske lutrije d.o.o. predlaže se imenovanje Marija Muse za predsjednika Uprave, a mr.sc. Eugena Sunare za člana Uprave. Nadzornom odboru Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama d.o.o., predlaže se imenovanje Saše Bilića za predsjednika Uprave i Vlade Rendulića za člana Uprave. Nadzornom odboru Hrvatske pošte d.d. predlaže se imenovanje mr.sc. Hrvoja Parlova i Mate Mišetića za članove Uprave. Skupštini Zračne luke Osijek d.o.o. predlaže se imenovanje Davora Forgića za člana Uprave – direktora. Skupštini Zračne luke Split d.o.o. predlaže se imenovanje mr.sc. Lukše Novaka za člana Uprave – direktora. Skupštini Zračne luke Zadar d.o.o. predlaže se imenovanje Josipa Klišmanića za člana Uprave – direktora.

Skupštini društva Zračne luke Zagreb d.o.o. predlaže se imenovanje Ranka Ilića za člana Uprave – direktora. Skupštini Hrvatskih autocesta d.o.o. predlaže se imenovanje Tomislava Rosandića za predsjednika Uprave te dr. sc. Borisa Huzjana i Stjepana Baranašića za članove Uprave. Skupštini Hrvatskih cesta d.o.o. predlaže se imenovanje Josipa Škorića za predsjednika Uprave te Nikše Konjevoda i Alena Leverića za članove Uprave. Skupštini društva HŽ Putnički prijevoz d.o.o. predlaže se imenovanje Željka Ukića za predsjednika Uprave te Mladena Lugarića i Damira Rubčića za članove Uprave. Skupštini društva HŽ Infrastruktura d.o.o. predlaže se imenovanje Ivana Kršića za predsjednika Uprave te Darka Barišića, Marka Zdravka Žubrinića i Nikole Ljubana za članove Uprave. Skupštini Agencije za komercijalnu djelatnost d.o.o. predlaže se imenovanje Jure Sertića za člana Uprave – glavnog direktora.

Fedor Dorčić na čelnom mjestu HZZO-a bio je dulje od godinu dana Kadroviranje HZZO raspisuje natječaj za ravnatelja, v. d. na toj funkciji od svibnja lani Skandalozno kadroviranje Optužen da je uništavao prirodu Plitvica, a ušao u upravno vijeće kolak Dali i svoj prijedlog Udruga liječnika zabrinuta zbog nedavne smjene ravnatelja, traže hitnu reakciju nadležnih
Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • ja-kan:

  U slijedećoj turi idu i imenovanja kadrova Ivana Vrdoljaka u HEP i druga državna poduzeća iz energetskog sektora, naravno nakon provedenog postupka izbora putem javnog natječaja ha, ha, ha....

 • Avatar Prodanović
  Prodanović:

  Pa Plenković, za kaj ste raspisivali natječaje, kad vam je HNS sve kadrovirao! Srami se!

 • Deleted user:

  Kome se da preletjeti "Narodne novine" od zadnjih izbora, primjetit će da se većina brojeva odnosi na objave razrješenja i imenovanja. Ova Vlada samo razrješuje te imenuje pa ne stignu niti raditi ono za što ih mi plaćamo.