Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borut Pahor:

'Europska komisija propustila je priliku da stane na stranu Slovenije u sporu s Hrvatskom'

Borut Pahor
Foto: Reuters/PIXSELL
21.02.2019.
u 19:57

Juncker nakon susreta u srijedu nije želio komentirati slovensko-hrvatski spor i ulogu Komisije, rekavši da „nema ništa novo“

Europska unija je u slučaju slovensko-hrvatskog spora oko arbitraže o graničnom prijeporu "propustila idealnu priliku da naglasi načelo vladavine prava“ ne stavivši se na stranu Slovenije, izjavio  je u četvrtak u Bruxellesu slovenski predsjednikom Borut Pahor, rezimirajući rezultate svog dvodnevnog posjeta sjedištu Europske komisije.

Pahor se u Bruxellesu sastao s predsjednikom Komisije Jean-Claudeom Junckerom i predsjednikom Vijeća EU-a  Donaldom Tuskom.

Juncker nakon susreta u srijedu nije želio komentirati slovensko-hrvatski spor i ulogu Komisije, rekavši da „nema ništa novo“, ali je potvrdio da je na inicijativu Pahora bilo riječi i o arbitražnom sporu.

Pahor je u četvrtak na konferenciji za novinare u Bruxellesu rekao da mu je Juncker u razgovoru kazao da je Komisija u vezi sa slovenskom tužbom protiv Hrvatske zbog neprimjene arbitražne presude imala mogućnost ali ne i dužnost da se pridruži slovenskoj tužbi.

Slovenija tvrdi da je Hrvatska neprovođenjem arbitražne presude prekršila europsku pravnu stečevinu, a očekivala je da će je lani Europska komisija u tom podržati što ona nije učinila.

Govoreći u četvrtak na svojoj završnoj konferenciji za novinare nakon dvodnevnog posjeta Bruxellesu, Pahor je kazao da Komisija još uvijek ima mogućnost da se o slovensko-hrvatskom prijeporu oko arbitraže izjasni dok traje postupak pred sudom EU-a u Luxembourgu.

Na pitanje je li o toj mogućnosti dobio od Europske komisije kakva jamstva, Pahor je kazao da treba biti jako oprezan kad se izražavaju očekivanja od Komisije.

>> Usporedba Hrvatske i Slovenije

Komentara 11

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
21:34 21.02.2019.

Ko mu je kriv da ima mršavu guzu pa ga ne štipka Juncker ko našeg Plenkija ? 😂

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
20:12 21.02.2019.

Komisija napokon stala na stranu prava , pravičnosti , poštenja i istine . Cijeli svijet skužio kakvi su prevaranti Slovenci !

Avatar VinkoL
VinkoL
21:14 21.02.2019.

Alpski srbi pak kukaju. Pa navodno si grade olimpijski bazen sa slanom vodom i na taj si način budu povećali površinu mora za 32 %.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije