Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Europska komisija i EIB daju milijune za zelenu infrastrukturu

eurospka unija, zastava
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.02.2015.
u 10:21

Za projekte tzv. zelene infrastrukture, tj. očuvanja prirode i prilagodbe klimatskim promjenama, dvije institucije odvajaju 100-125 milijuna eura.

Investicije u očuvanje prirode, u prilagodbu klimatskim promjenama te u energetsku učinkovitost trebale bi postati lakše izvedive uz dva nova financijska instrumenta koja su jučer predstavili Europska komisija i Europska investicijska banka.

Za projekte tzv. zelene infrastrukture, tj. očuvanja prirode i prilagodbe klimatskim promjenama, dvije institucije odvajaju 100-125 milijuna eura. Računa se da će taj novac podijeliti desetak projekata koji budu odabrani. Za projekte energetske učinkovitosti Europska komisija odvaja 80 milijuna eura u nadi da će to jamstvo privući osmerostruki iznos privatnog novca.

>> Hrvatski hotelijeri protiv nove direktive o paket-aranžmanima 

>> Komisija natjerala Hrvatsku i još 5 zemalja da tableta 'za dan poslije' ide bez recepta

Komentara 3

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
17:37 22.02.2015.

odlično za iskoristiti.....treba pošumiti kompletnu dalmaciju sa sustavima za navodnjavanje....i eto besplatne love....za spretne....a za ignorante, jasno, kao i do sada-ćorak

MR
Mr. Right
03:06 18.02.2015.

Bacanje para

TK
tk5248096
04:19 20.02.2015.

Platit ću ja,a vidjeti ih neću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije