Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stipe Božić prvi se popeo po zapadnom grebenu
Povratak na članak

'Euforiju osvajanja Everesta poništila je pogibija šerpe Anga: Htio je uzeti čaj i skliznuo u provaliju'

Prva misao kada sam stigao na vrh mi je bila da nema više penjanja, gotovo je. A nakon uspona slijedi silazak, koji je mnogo opasniji, umorniji si, a u drugom dijelu dana se često vrijeme kvari. Dogodila nam se oluja, noćili smo vani, na visini od 8300 metara, na temperaturi između minus 40 i minus 30..., priča Stipe Božić.

Komentari 2

DU
Deleted user
00:30 26.05.2023.

Čuvena britanska višestoljetna propaganda da sve pripisuju sebi. Na Chomolungma, ili kako su ga Britanci nametnuli svijetu "Mount Everest", narodi šerpa su su penjali prije Hillaryja. I taj šerpa koji je bio sa Hillaryjem je bio na vrhu više puta, ali zna se kome je dodijeljena slava. Isto je to i sa jezerom Victoria i slapovima na rijeci Zambezi, koje Britanci prisvajaju da su prvi otkrili, i još mnogo takvih povijesnih prijevara u nedogled.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.