Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaganja
Povratak na članak

EU zabrinuta zbog ulaganja kineskog novca na Balkanu: Grade autoceste, mostove...

Gradnja elektrana, autocesta i mostova u šest zemalja zapadnog Balkana financira se, po Hahnu, kineskim novcem

Komentari 33

DU
Deleted user
08:03 30.11.2018.

Zašto ti zabrinuti sele svoju proizvodnju u Kinu i ostavljaju svoje radnike bez posla?

VL
MA
Mama
09:01 30.11.2018.

kakvi licemjeri a Kinezi ulozili ogromne pare u zapadnu Europu ali trebaju im robovi,Plenki samo naprijed pusti Kineze pa i Ruse,EU je kao i svaka zajednica interes a ne ljubav,to "zapadnjaci" najbolje pokazuju

VL
DU
Deleted user
09:41 30.11.2018.

napravili ste ih velikima tako sto ste godinama slali svoje proizvodnje tamo i uvozili jeftine proizvode iz kine. sada kada su jaki sada je kasno za kajanje i razgovore...sada ide sila boga ne moli, isti princip koji je u eu danas na vlasti, s time da su ovi jaci od vas!

VL
ST
Starigrad12
09:05 30.11.2018.

Neka oni ulazu u Hrvatsku onda! Njemacka treba jos milijun radnika i to ne bilo kakvih, strucnih i obrazovanih! I dobiti ce ih iz ostalih clanica EU. Gotove, obrazovane ljude za cije obrazovanje nisu platili ni centa. Biti ce tretirani u Njemackoj, na zalost, puno losije nego njihovi. Jedina zemlja u EU koja konstantno napreduje je Njemacka, ali nebi se sjetili da ulazu u druge clanice, sprijece odlazak stanovnistva... A kada krene nadolje, brzo ce nas vratiti natrag. Naime, sami smo krivi za takvo stanje kod nas, ali to je i politika EU, odnosno najjacih! :-(

VL
NO
nogogaz
11:08 30.11.2018.

A ma ljudi moji.....domoljubi tvrde kako mi nismo na balkanu. To znaci da ova zabrinutost EUa ne vazi za lipu nasu!

VL
MI
miran
09:15 30.11.2018.

"Izbor je između europske demokracije i tržišnog kapitalizma, s jedne strane, i diktature i nesputanog kapitalizma, s druge, rekao je Hahn." Vecu idiotariju odavno nisam cuo. Ni po' muke za "europsku demokraciju" (koja recimo Bugarima zabrani Juzni tok) i kineskuu "diktaturu", ali "trzisni kapitalizam" i "nesputani kapitalizam" .... e to mu dodje kao protivprirodan blud, ne?

VL
Avatar HajdukLika
HajdukLika
10:35 30.11.2018.

Kinezi su legende! Za tridesetak godina novi svjetski lider.

VL
PL
@ploto@
09:32 30.11.2018.

Mene najviše brine što EU i njena tijela,umjesto da se bave gospodarstvom i popravljanjem ekonomskog statusa i života svojih građana,vrijeme najviše troši za sprovođenje neoliberalne agende uništenja nacionalnih država i bijele rase.Da ser bave isključivo i najviše gospodarstvom,manje bi Kinezi morali ulagati u te države.

VL
5S
505.scrtom
14:59 30.11.2018.

EU je spora i troma i to u svemu i to im je još i krivo. Kinezi rade i grade i u Africi autoceste i druge stvari, čak i Indijci ulažu a gdje je u toj priči EU.EU radi samo na udomljavanju.Zar nije malo sramota da Kinezi i Indijci ulažu u Afriku koji su daleko od nje i tako poboljšavaju uvjete da Afrikanci nama ne dolaze dok EU kojoj je to glavna stvar ništa, nego nasuprot izkorištavaju te jadne zemlje.

VL
ST
Startrack
16:46 30.11.2018.

Vec sam sto puta napisao, nedizite Kineze previse u nebesa. Jedan to su ogromni skrci, dva ja nevjerujem bezgranicno u njihove tehnicke sposobnosti, to nisu Japanci.

VL
RI
rightside
10:46 30.11.2018.

il se boje da ce ostat bez svoje "zarade")))))) sve lopov do lopova,,)))) mislili valjda dobivat reket od kineza koji bi trebali radit i odradit a onda jos i platit neradnicima(domacim i stranim) ))))))))

VL
PL
@ploto@
09:40 30.11.2018.

Ne postoji nikakva europska demokracija,nego je to eufemizam za korporativnu diktaturu.Imate Europski Parlament gdje više od 1/3 članova postrojava kriminalac Soroš,za čiju organizaciju oni rade.EU je nakaza koju ili treba preustrojiti da počne biti zajednica naroda,a ne zajednica krupnog kapitala ili je treba potpuno razmontirati.

VL
Avatar maxist
maxist
12:44 01.12.2018.

Oni bi preispitivali ?? .....ali ni lipe nebi ni dali ni uložili ?! .podla licemjerno dvolična ekipa ........smetaju im Kinezi ili bilo tko s lovom u vazalskim zemljama EU ?......kratka uzica dugi bič ?.......

VL
ST
Startrack
16:48 30.11.2018.

I taj most bice celicni a iznad slanog mora. Nadam se dace bit galvanizirane grede. I Kinezi prave hm. Al sta iko zna u Vecernjem o icemu prakticnom, samo paraziti lupaju po kompjuteru.

VL
RU
Ruby
09:08 30.11.2018.

Pitam se zašto niti jedan migrant ne ide u Kinu koja je toliko jaka da zabrinjava Europu ???

VL
KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
12:25 04.12.2018.

Gdje je tu logika ?! Svaka zemlja odlucuje po svojoj volji dali ce dozvoliti da Kina ulaze svoj kapital u njihovu zemlju a ne EU kako si on to uzima za pravo da ima pravo manipulirati u svakoj EU clanici. Na natjecaju uvijek po prolici najeftiniji dobiva posao pa se pitamo gdje je tu problem za EU koji je zavidan Kini i njenoj politici da napreduje i proizvodi za cijeli svijet . Sjetimo se na samom pocetku Maocetunga kako su zapad kritizirali Kinu i njen poredak a danas je ispalo da Kina proizvodi za cijeli svijet jer zapad nije u stanju konkurirati Kinu pa zar nam to negovori da je Msocetung bio na pravom putu sa svojim kinezima koji nebrundaju i prigovaraju vec su slozni ko i Nijemci za vrijeme Adolfa. Dosta nam je manipulacije EU.

VL
AA
aabbcc
23:00 30.11.2018.

Danas zivimo u okruzenju kineske tehnologije i sve sto imate oko sebe 90 % je produk njihovog znanja i tehnologija.__ Raspadom komunizna nasa industrija je ostala nazalost na nivou drvenih televizora a vise znanja nema ni za takve proizvode .

VL
NO
nogogaz
09:53 30.11.2018.

Hrvatska, europska Kina!

VL
TO
torente
10:35 30.11.2018.

Gotovo Peljeski most vise ne grade Kinezi, posao ce dobit Austrijanci, Talijani ili Francuzi.

VL
DU
Deleted user
08:54 30.11.2018.

ma sta ce ti kinezi samo grade ceste i mostove, nama trebaju ameri da izgrade par baza za dronove i da idu malo frakirat u slavoniju svedno se slabo obradjuje

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.