Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

EU zabranjuje kitolov, a Danska ga nadgleda na Ovčjim otocima

kit
Foto: Andrew Milligan/Press Association/PIXSELL
04.09.2015.
u 06:30

Danski sud osudio je nekoliko aktivista iz nizozemske udruge za prava životinja

Lov na kitove zabranjen je u EU, no i dalje se svakog ljeta odvija na Ovčjim otocima, koji formalno nisu dio EU, ali kao autonomno područje pripadaju Danskoj koja jest članica EU.

Organizacije za zaštitu prava životinja kritiziraju vlasti Ovčjih otoka i vlasti Danske, čija policija i pravosuđe čuvaju poredak na Ovčjim otocima, zbog okrutnog i nepotrebnog pokolja morskih sisavaca. Stanovnici Ovčjih otoka, međutim, smatraju kitolov dijelom svoje tradicije.

Danski sud osudio je nekoliko aktivista iz nizozemske udruge za prava životinja Sea Shepherd Global, koji su u srpnju pokušavali spriječiti pokolj kitova.

>> Nova vizija obrazovanja u EU promiče socijalnu uključivost

>> Hrvati među prvima dobili novac kroz shemu 'Brzi put do inovacija'

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
14:29 04.09.2015.

imaju neki narodi u amazoni, africi i polineziji, mikroneziji, tradiciju kanibalizma, ljudožderstva. dal to znači da će moći legalno jesti ljude, ubijati ih? kolko vidimo, američka praksa jest ubijanje ljudi. i to bez suda, dokaza, presuda. samo te smaknu. posebnoebno uživaju ako nisi njihov državljan, a živiš u zemljama kao što je afganistan, irak... japan, ta divna civilizirana družina, napredna, svake godine u znanstvene svrhe pokolje tisuće kitova, koji završe na placu. što je tu znanstvenoga, ne znam. valjda ispitivanje učinkovitosti harpuna, i posebno djelovanje na kvalitetu i strukturu mesa... danci baš i nisu kulturan narod. niti lijepi. znate kako navijaju za svoj klub?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije