Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neuobičajeno oštra Kacinova kritika upućena srbijanskom šefu diplomacije

EU bez pozitivnih odgovora na zahtjev Srbije za kandidaturu

kacin
03.02.2010.
u 11:20

Sve dok bude imala svoje nacionalne junake u 90-ima, predstavljene u liku i djelu Ratka Mladića, Srbija ne može odgovoriti na očekivanja EU i ne može se približiti EU - rekao je Jelko Kacin.

BEOGRAD - Izvjestitelj Europskog parlamenta Jelko Kacin kritizirao je šefa srbijanske diplomacije Vuka Jeremića zbog nedavne izjave da je u procesu europske integracije Srbije "lopta prebačena u dvorište EU", poručivši mu da se "ne radi o nogometu, nego o budućnosti Srbije", javljaju danas beogradski portali.

- Ne ulazi EU u Srbiju, već se Srbija priključuje EU. Sve dok gospodin ministar bude mislio da je njegov zadatak komentirati nogometnu utakmicu - neće biti ministar vanjskih poslova na zadatku i razini približavanja Srbije EU - oštro će Kacin, dodavši da EU trenutačno nema pozitivan odgovor na zahtjev Srbije za kandidaturu za članstvo u EU.

Kacin je ponovio kako uvjet ostaje suradnja s Haagom.

U očekivanju novog izvještaja glavnoga haaškog tužitelja koji će sredinom godine možda dovesti do početka ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom, Kacin je podsjetio da Brammertz posebno ističe i nedovoljnu javnu potporu u Srbiji izručenju Mladića, kao i da EU "još uvijek šokira percepcija Mladića kao narodnog heroja".

- Upravo je proboj koji bi omogućio da se Srbija "suoči sa svojom prošlošću, kako bi bila spremna za svoju budućnost", sada izazov za srbijanske političare.

Sve dok bude imala svoje nacionalne junake u 90-ima, predstavljene u liku i djelu Ratka Mladića, Srbija ne može odgovoriti na očekivanja EU i ne može se približiti EU - rekao je Jelko Kacin.

Ključne riječi

Komentara 77

RI
Risnjak
11:39 03.02.2010.

Ups ! Znaci pocele zajebancije i za Srbiju ! Da vidim sada itocne susjede kako i dalje mantraju o zajednom ulazsku sa Hrvatskom u paketu ! Izgleda da se sajedno i mozete oprostit od vaseg big deala Kosovo za tkz. Republiku Supsku.... Ja vec odavno govorim da je Jeremic krivi covijek na krivome mjestu.... tip je tolko arogantan da je to vec bolesno... plus laze cim zine, tako da mu i ameri i EU svako tolko moraju dati po zubima !

OB
-obrisani-
12:51 03.02.2010.

Sve su to unaprijed dogovorene stvari, raspored ulaska u novu tamnicu naroda se zna. Kacin glumata, kao i obično.

OB
-obrisani-
12:16 03.02.2010.

delamarina,kako ide glavomet?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije