Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karl Erjavec:

'Suradnja s novom vladom RH u migrantskom pitanju mnogo je bolja nego s prijašnjom'

Karl Erjavec
Foto: Grgur Žučko/pixsell
28.02.2016.
u 23:45

Slovensko-hrvatsku suradnju u protoku izbjeglica smatra dobrom, a nastavljaju se i dobri gospodarski odnosi, rekao je Erjavec

Suradnja Ljubljane i Zagreba u izbjegličkoj krizi mnogo je bolja otkako Hrvatska ima novu vladu, izjavio je slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec za Slovensku televiziju te je najavio da će idućeg mjeseca u posjet doći ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač.

"Suradnja po pitanju migracija s novom hrvatskom vladom mnogo je bolja nego s prijašnjom (Zorana) Milanovića", kazao je Erjavec u razgovoru za Slovensku televiziju, emitiranom u nedjelju navečer.

Tijekom multilateralnih susreta već dvaput se susreo s novim hrvatskim kolegom po dužnosti koji će, najavio je, u ožujku posjetiti Sloveniju. Slovensko-hrvatsku suradnju u protoku izbjeglica smatra dobrom, a  nastavljaju se i dobri gospodarski odnosi, rekao je Erjavec. U pogledu otvorenih pitanja nema promjena i ne očekuje brze pomake, rekao je nadalje Erjavec. 

Iako je Hrvatska izašla iz arbitražnog postupka o graničnom prijeporu, Erjavec je ponovio poznato stajalište Ljubljane da očekuje nastavak rada arbitražnog suda koji će donijeti presudu. Otvorena pitanja treba riješiti na međunarodnim ustanovama, rekao je. 

U razgovoru za televiziju Erjavec je najviše govorio o izbjegličkoj krizi. Rekao je da je skeptičan prema dogovoru Europske unije i Turske o zaustavljanju migrantskog vala. Zato drži dobrom odlukom zemalja na tzv. balkanskoj izbjegličkoj ruti da sve više koordiniraju režim prihvata izbjeglica prema prijedlogu Austrije. Sigurnosna situacija u Sloveniji nije nimalo ugrožena valom izbjeglica  i sve je normalno, rekao je Erjavec i ocijenio da oporba u vezi s tim bez razloga potiče strahove kod ljudi.

Ako bi situacija s migrantskim valom eskalirala Ljubljana ima spremne planove, rekao je i naglasio da migranti u zemlju ulazu uz kontrolu sigurnosnih organa.

>> Slovenija upozorila Hrvatsku da je u četvrtak poslala previše migranata

Komentara 15

KI
kinez14
05:28 29.02.2016.

Ovo je ulizivacki komentar Erjavca. Ne vjeruj mu ni kad ti hvali sinje more

DU
Deleted user
01:06 29.02.2016.

Pa tko normalan je mogao sa ludim zokom da priča...

PG
pucko.gumbic
10:15 29.02.2016.

Ma vidi tko se javio?! Predstavnik "čestitog" naroda koji Hrvatima i Hrvatskoj vazda podmeće klipove pod noge: od blokiranja pristupnih pregovora s EU, pokušaja podmićivanja arbitraže piranskog zaljeva, ograđivanja žilet-žicom... Ovo je samo jedan kurtoazno-ulizivački nastup prema novoj Vladi RH... Sve će kasnije biti isto ili još gore! Nadam se da naša Vlada ima dovoljno pameti i da ne nasjedne tim ljigavcima!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije