Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Elza je imala samo dvije godine, uginula je jer su je vlasnici izgladnjivali

Kad je pronađena, jedva je disala, otkucaji srca bili su slabi, a temperatura se nije mogla ni izmjeriti, preživjela je samo jednu noć na toplom i sigurnom
26. siječnja 2021. u 20:35 1 komentara 4228 prikaza
Foto: Zadarski azil
Pogledajte galeriju 1/4

Imala je samo dvije godine, ime joj je bilo Elza. Pronađena je u grmlju uz cestu, sklupčala se i čekala kraj. Dalje više nije mogla, glad je učinila svoje. Otkrio ju je pas koji se tu šetao sa svojom vlasnicom, osjetio je njezin miris.

Ubrzo je Elza stigla do volontera Zadarskog azila, hitno je odvedena veterinaru, ali prognoza nije bilo.

– Uživo je puno gore nego na slikama. Iskreno, ovo je daleko najteži slučaj koji smo vidjele. Nekoliko trenutaka mislili smo da više nije živa, nije se čulo da diše, a ni otkucaja srca nije bilo. Sve što se čulo bilo je uzdisanje, zvučalo je kao da lagano odustaje. Veterinar je zgrožen, nije sigurno hoće li preživjeti. Temperaturu nije mogao ni izmjeriti koliko je bila niska. Napravio je sve što je mogao, dalje je na njoj – rekli su nam volonteri te večeri kad je pronađena. Nije bila ozlijeđena, bilo je jasno da danima nije jela.

Odmah je dobila i novo ime, Pearl (Biser), jer sjajila je posebnom ljepotom i onako teško zanemarena. Trebala je imati i sjajnu budućnost, ali nije ju dočekala. Predala se nakon samo jedne noći i sna u toplom krevetu, probala je kako žive psi okruženi ljubavlju i otišla.

 | Autor : Zadarski azil Foto: Zadarski azil

Zadarski volonteri nakon njezina odlaska doznali su da je u dvije godine života nesretna kujica promijenila nekoliko skrbnika, nitko je nije dovoljno volio. I sada svi peru ruke da nije bila njihov pas. Kod posljednjeg živjela je u dvorištu, na lancu. Nije ni kućicu imala, ni dekicu da se malo ugrije. Ponekad bi joj bacio komad mesa. Sve su vidjeli i znali i susjedi, ali nitko nije pomogao jadnoj životinji.

– Susjedi je rekao da ju je odvezao s lanca i pustio da ide, da mu takva jadna ne treba. Pustio ju je jer njezin gazda nije došao po nju, tko god da je bio taj gazda. Puno je tu priča, za sada znamo da su uključena tri vlasnika i svi su jednako krivi – kažu nam volonteri.

Sve su prijavili policiji, veterinarskoj inspekciji, a prijavu zbog kaznenog djela mučenja i ubojstva životinje podnijet će i Udruga za pravnu zaštitu životinja Animalex. Onaj tko je ubio kujicu, mora odgovarati.

Mislili su da je uginula Nakon punih osam godina kujica se vratila kući vlasnicima: 'Od šoka nismo mogli progovoriti' SKLONIŠTE ZA ŽIVOTINJE Horor u srcu Hrvatske: Invalidni psi stoje danima u fekalijama, mačke u hladnoj vodi...

 

Severina najavila veliku regionalnu turneju "The Magic Tour"
NIJE JOJ BILO LAKO
Severina nakon 17 godina progovorila o čuvenoj snimci: 'Šest mjeseci nisam izašla iz kuće'
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?
  • gable:

    Zvjeri nad zvjerima. Nadam se i zelim vam istu sudbinu.