Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUŠTEN PROMET

Strašna nesreća kod Sv. Helene: Eksplodirala cisterna u sudaru s autom, jedna osoba ozlijeđena

Foto: DVD Blaževdol
1/8
25.11.2021.
u 18:26

Prekinut je promet na autocesti A4 Goričan-Zagreb u oba smjera između čvorova Sveta Helena i Komin! - javlja HAK.

Kod Svete Helene došlo je do sudara automobila i cisterne pri čemu je cisterna eksplodirala, a očevici navode kako se čula eksplozija. Policija nam je potvrdila da se nesreća dogodila u 14:30 na autocesti AK između 72 i 74 kilometra smjer Varaždin. 

Prema informacijama koje smo dobili oko 23 sata na AC-A4 između čvora Sveta Helena i Komin promet je puštten autocestom u oba smjera. Očevid je završen. Kombi vozilo je uklonjeno. Izgoreno teretno vozilo je na zaustavnoj traci.

Prema informacijama koje je Večernji list dobio iz zagrebačke policije nešto nakon 15:30 sati, u nesreći je sudjelovalo osobno vozilo i cisterna. Vatrogasci su tada gasili nastalu vatru,a bio je i obustavljen je promet u oba smjera od Svete Helene do Brezničkog Huma.

Požar na vozilu je ugašen nešto prije 16:30. Na intervenciji su bili DVD Blaževdol i DVD Sveti Ivan Zelina. Kako su nam ispričali, riječ je otprilike ih je na terenu bilo između 20-25. 

- Gorila je kamionska cisterna. Nije gotov uviđaj. Kako je to cistena s plinom radi sigurnosti nismo počeli gasiti već smo pričekali da se smiri - kazali su nam iz DVD-a Blaževdol.
 

Ozlijeđena osoba

Prema informacijama iz HAC-a, na autocesti A4 između čvora Sveta Helena i Komin u smjeru Goričana  došlo je do prometne nesreće u kojoj je prema informaciji sudjelovalo osobno i teretno vozilo koje je prevozilo plin. Prema za sada nepotvrđenoj informaciji teretno vozilo je ostalo u kvaru na zaustavnoj traci i na njega je naletjelo osobno vozilo. Vozila su na zaustavnoj traci.  Prema informaciji jedna osoba je ozlijeđena. Sve žurne službe sve  stigle su na mjesto događaja. Potvrđeno je da je na zaustavljenu cisternu naletjelo kombi vozilo. Ozlijeđena osoba je zbrinuta od strane HMP-a. Promet se u oba smjera vodi obilaznim pravcem.

Vatrogasci iz VZG Sveti Ivan Zelina su nam rekli oko 15:30 da je intervencija još uvijek u tijeku i da vatra još gori. 

- Ja sam naletio kad je već sve gorjelo. Vidio sam još neki caddy kombi razvaljen prije. Ne znam što se točno dogodilo. Ali bila je buktinja i uber vruće - kazao nam je Nikola Pikec Uroicz koji je prošao kraj nesreće. 

Ravnateljstvo civilne zaštite oglasilo se na Twitteru vezano uz nesreću. 

- Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je dojavu u sudaru cisterne i osobnog vozila na A4 čvor Sveta Helena - čvor Komin, u smjeru Varaždina. Došlo je do požara cisterne. Policija je zatražila zatvaranje autoceste A 4. Sve žurne službe upućene su na lokaciju događaja - stoji u tvitu. 

 

 

 

Komentara 6

Avatar kastanjer2
kastanjer2
16:12 25.11.2021.

Meni nije jasno kako se kombi uspio zabiti u cisternu na zaustavnoj traci? Jeli slao smsovi ili bio na facebooku?

GE
generacija57
17:07 25.11.2021.

Kaj je slepac vozil osobni automobil?

PO
poluprovokator
16:21 25.11.2021.

Ako ikada moras u zaustavnu traku onda nac mjesto parsto m nakon zavoja i stat skroz na travu kolko bude moguce. Odma sve ljude istjerat iz auta jos dalje na travu. Trokut koji stavis 100m prije prevene nalet vjetra prvog kamiona. Ako mjenjaš kotac moras imat oci na ledjima. Vozaci i kamiondzije koji od umora "žmirkaju" ili tipkaju redovno krivudaju dok im kotaci ne beru travu i uzrokuju brutalne udare u zaustavljeno vozilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije