Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka suda u kairu

Egipat ukinuo testove djevičanstva nad zatvorenicama

kairo (1)
REUTERS/PIXSELL
27.12.2011.
u 19:41

Vojska je testove provodila da zatvorenice ne bi mogle tvrditi da su u zatvoru silovane, otkrio je u svibnju jedan general

Sud u Kairu naredio je ukidanje prisilnih testova djevičanstva nad ženskim zatvorenicama, prenosi BBC. Riječ je o kazni koja je bila uobičajena u vojnim zatvorima u Egiptu. Aktivisti, koji su u sudnici s oduševljenjem dočekali presudu, zahtijevaju da se svi odgovorni za ovu praksu kazne.

Odluka je donesena nakon što je o svojemu slučaju progovorila prosvjednica Samira Ibrahim, koja je bila prisiljena na testiranje nakon što je uhićena tijekom prosvjeda na kairskom trgu Tahrir u ožujku. Jedan je neimenovani egipatski general u svibnju ove godine priznao da vojska provodi sporne testove, i to zato da zatvorenice poslije ne bi mogle tvrditi kako su u zatvoru silovane, piše CNN.

– Nismo željeli da kažu kako smo ih seksualno napali ili silovali, pa smo željeli dokazati da nisu ni bile djevice. Nijedna nije ni bila – rekao je tada general.

Komentara 3

OB
-obrisani-
23:19 27.12.2011.

Evo jos jednog primjera ljudske gluposti i primitivizma. Ovakve se stvari dogadjaju u drustvima koje vide zene kao predmete. Zenino djevicanstvo se provjerava da bi se zene ponizile i kako bi osjecale sram cijeli svoj zivot. Primitivac in njegov mozakk su predvidljivi, Oni nemaju maste i cilj im je samo da ucine zlo drugima, jer cineci zlo oni se osjecaju dobro.

OR
orisis
07:29 28.12.2011.

bartolino ovo je bio mehanizam koji je josh chuvao zhene od silovanja u zatvorima.Od sada su pushtene na nemilost zatvorskih chuvara ili bilo koga a da neche mochi utvrditi istinu jer im nitko ne che vjerovati.U tim drzhavama zhena je kriva ako je silovana i bolje joj je umrijeti nego da prodje tu sramotu.To je VELIKI korak unazad jer Egipat nije ovom revolucijom doshao na bolje.

BK
B Kosa
12:07 28.12.2011.

Evo general kaze nisu nasli ni jednu nevinu iznenadenje da je takva situacija i kod njih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije