Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKLJUČIO SE I DORH

Greška u sustavu prikazala astronomsku uplatu: Pokušali podrići 'dobitak' od čak 14 milijuna kuna

'rulet'
Foto: ''
30.04.2020.
u 17:15

Okrivljenici su si, tereti ih se, navedenim kaznenim djelom pribavili imovinsku korist u iznosu od 86.748,00 kuna na štetu navedenog društva.

Dvojica Zagrepčana pokušali su na prijevaru doći do nešto više od 14 milijuna kuna. Naime, sve je krenulo kad se na njihovom računu na terminalu za igre na sreću uplata od deset kuna zbog računalne greške prikazala kao uplata od 14.286.748,00 kuna.

.S obzirom da su "sretnici" u međuvremenu pokušali unovčiti nenadani "dobitak", u čemu su manjim dijelom i uspjeli, sada im prijeti zatvor. I to kazna od jedne do osam godina zatvora za kazneno djelo prijevare.

"Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1977. i 1981.) zbog počinjenja kaznenog djela prijevare iz članka 236. stavak 2. Kaznenog zakona. (29. 4. 2020)
Optužnicom se dvojicu okrivljenika tereti da su 6. i 7. prosinca 2017. u Desiniću i Zagrebu, nakon što se uplata iznosa od deset kuna na samoposlužnom terminalu za priređivanje igara na sreću uslijed računalne greške u sustavu, pogrešno prikazala kao uplata iznosa od 14.286.858,00 kuna, te nakon što je igrač sa terminala isprintao potvrdu o kreditu na iznos od 14.286.748,00 kuna, takvu potvrdu, a znajući da se radi o grešci u računalnom sustavu, s nakanom da se znatnije nepripadno materijalno okoriste podnijeli na naplatu u društvo s ograničenom odgovornošću za organiziranje i priređivanje igara na sreću i zabavnih igara, gdje su zatražili isplatu navedenog iznosa", stoji u priopćenju DORH-a.

Naime, okrivljenici su, tereti ih se, prilikom traženja isplate novca u društvu prikrili i prešutjeli  činjenicu da navedeni iznos gotovog novca nije odigran niti prethodno uplaćen na samoposlužnom terminalu za priređivanje igara na sreću, pa je djelatnica društva ne sumnjajući u istinitost predočene joj potvrde o kreditu, okrivljenicima isplatila iznos od 86.748,00 kuna u gotovini, dok im je za iznos od 14.200.000,00 izdala potvrdu o predaji prethodne "potvrde o uplati".

Preostali iznos novca okrivljenicima nije isplaćen jer su u društvu utvrdili kako navedena potvrda o kreditu nije istinita i da je ona posljedica računalne greške u sustavu. Okrivljenici su si, tereti ih se, navedenim kaznenim djelom pribavili imovinsku korist u iznosu od 86.748,00 kuna na štetu navedenog društva.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
12:58 01.05.2020.

kockarnice i kladionice su lopovi i zlo ovog društva koje iskorištava slabe i bolesne koji se ne znaju i ne mogu othrvati svojoj ovisnošću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije