Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOSTRUKI KRITERIJI

Dvojica policajaca se hladnokrvno vozila tramvajem bez maski! MUP najavio sankcije

Foto: 24sata
04.07.2020.
u 20:32

Dodali su kako će poduzeti sve potrebne mjere i radnje kako bi utvrdili identitet dva policajca u tramvaju te će također utvrditi vrstu i težinu povrede službene dužnosti propisanih odredbama Zakona o policiji.

Jedino oni, od svih putnika u tramvaju, nisu imali masku na licu, kazala je čitateljica 24sata koja je u Zagreba snimila policajce kako se u tramvaju voze bez zaštitne maske.

U smjeru Sopota u petak oko 17 sati dva policajca ušla su u tramvaj linije 6 na Trgu bana Josipa Jelačića. Njihova vožnja nije trajala dugo pa su već na Glavnom kolodvoru izašli. No pravilo je pravilo koje bi bez iznimaka trebalo vrijediti za sve građane, bez obzira na to koliko vremenski duga bila ta relacija. Odlukom Stožera civilne zaštite u javnom prijevozu putnici i djelatnici dužni su nositi zaštitne maske za lice, a ako netko u vozilu nema masku, vozač ne smije krenuti. No ovaj put tramvaj je krenuo bez ikakvog upozorenja policajcima.

Nedavno smo svjedočili mučnoj sceni s Glavnog kolodvora kad vlak nije mogao krenuti jer je jedan od putnika odbio staviti masku. Ostali putnici su negodovali, a onda je intervenirala i policija koja ga je izbacila iz vlaka. Putnik je naknadno prijavljen za remećenje javnog reda i mira.

No što je s policajcima iz “šestice” koji misle da se pravilo obveznog nošenja maski u javnom prijevozu ne odnosi na njih? Novinari 24sata upitali su zagrebačku policiju kako komentiraju policajce u tramvaju bez zaštitnih maski.

Odgovorili su: “Odlukom o izmjeni odluke o načinu organizacije javnog prometa u vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, koja je stupila na snagu 25. lipnja 2020., propisano je, između ostalog, da su putnici u javnom prometu obavezni u vrijeme boravka u prijevoznom sredstvu koristiti medicinske maske ili maske za lice. U tom smislu obveze propisane tom Odlukom, bez posebnih izuzetaka, odnose se i na policajce kad kao putnici ili iz razloga obavljanja policijskih poslova borave u prijevoznom sredstvu javnog prometa”.

Dodali su kako će poduzeti sve potrebne mjere i radnje kako bi utvrdili identitet dva policajca u tramvaju te će također utvrditi vrstu i težinu povrede službene dužnosti propisanih odredbama Zakona o policiji te u ovisnosti o utvrđenom pokrenuti odgovarajući disciplinski postupak.

Ključne riječi

Komentara 47

DU
Deleted user
20:52 04.07.2020.

Normalno da nitko ne nosi masku. Nose se samo dok netko snima. Isto i ovi u Vladi, stožeru, Saboru....svi glumataju s tim maskama, a zapravo se nitko ne drži ničega. Tako tipično hrvatski.

Avatar Poskok
Poskok
21:00 04.07.2020.

zao mi je vozaca, jer on nije smio krenuti dok oni ne stave zastitu za lice. on ito treba biti sankcioniran zahvaljujuci vecernjem najlepsim regionalnim novinama

ZI
zinegoid
21:27 04.07.2020.

prijaviti ih za remećenje javnog reda i mira kao lika iz željeznice...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije