Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dvojica policajaca se hladnokrvno vozila tramvajem bez maski! MUP najavio sankcije

Dodali su kako će poduzeti sve potrebne mjere i radnje kako bi utvrdili identitet dva policajca u tramvaju te će također utvrditi vrstu i težinu povrede službene dužnosti propisanih odredbama Zakona o policiji.
04. srpnja 2020. u 20:32 47 komentara 16493 prikaza
Foto: 24sata

Jedino oni, od svih putnika u tramvaju, nisu imali masku na licu, kazala je čitateljica 24sata koja je u Zagreba snimila policajce kako se u tramvaju voze bez zaštitne maske.

U smjeru Sopota u petak oko 17 sati dva policajca ušla su u tramvaj linije 6 na Trgu bana Josipa Jelačića. Njihova vožnja nije trajala dugo pa su već na Glavnom kolodvoru izašli. No pravilo je pravilo koje bi bez iznimaka trebalo vrijediti za sve građane, bez obzira na to koliko vremenski duga bila ta relacija. Odlukom Stožera civilne zaštite u javnom prijevozu putnici i djelatnici dužni su nositi zaštitne maske za lice, a ako netko u vozilu nema masku, vozač ne smije krenuti. No ovaj put tramvaj je krenuo bez ikakvog upozorenja policajcima.

INCIDENT Javio se muškarac kojeg su priveli na Glavnom kolodvoru jer nije htio nositi masku u vlaku

Nedavno smo svjedočili mučnoj sceni s Glavnog kolodvora kad vlak nije mogao krenuti jer je jedan od putnika odbio staviti masku. Ostali putnici su negodovali, a onda je intervenirala i policija koja ga je izbacila iz vlaka. Putnik je naknadno prijavljen za remećenje javnog reda i mira.

No što je s policajcima iz “šestice” koji misle da se pravilo obveznog nošenja maski u javnom prijevozu ne odnosi na njih? Novinari 24sata upitali su zagrebačku policiju kako komentiraju policajce u tramvaju bez zaštitnih maski.

Odgovorili su: “Odlukom o izmjeni odluke o načinu organizacije javnog prometa u vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, koja je stupila na snagu 25. lipnja 2020., propisano je, između ostalog, da su putnici u javnom prometu obavezni u vrijeme boravka u prijevoznom sredstvu koristiti medicinske maske ili maske za lice. U tom smislu obveze propisane tom Odlukom, bez posebnih izuzetaka, odnose se i na policajce kad kao putnici ili iz razloga obavljanja policijskih poslova borave u prijevoznom sredstvu javnog prometa”.

Zagreb: Građani nose zaštitne maske i u javnom prijevozu i na otvorenom VISOKA UČINKOVITOST Stižu u Hrvatsku: Izraelske maske koje ubijaju viruse stajat će do 50 kuna

Dodali su kako će poduzeti sve potrebne mjere i radnje kako bi utvrdili identitet dva policajca u tramvaju te će također utvrditi vrstu i težinu povrede službene dužnosti propisanih odredbama Zakona o policiji te u ovisnosti o utvrđenom pokrenuti odgovarajući disciplinski postupak.

NA INSTAGRAMU
Sat vremena prije nego što je Seve potvrdila da ima koronu Igor je objavio ovo
Reakcija iz Novalje:
Cijelo ljeto kontrolira se rad ugostiteljskih objekata, trgovina, javnog prijevoza te klubova na Zrću
 • hegedus:

  Normalno da nitko ne nosi masku. Nose se samo dok netko snima. Isto i ovi u Vladi, stožeru, Saboru....svi glumataju s tim maskama, a zapravo se nitko ne drži ničega. Tako tipično hrvatski.

 • Avatar Oluja
  Oluja:

  zao mi je vozaca, jer on nije smio krenuti dok oni ne stave zastitu za lice. on ito treba biti sankcioniran zahvaljujuci vecernjem najlepsim regionalnim novinama

 • zinegoid:

  prijaviti ih za remećenje javnog reda i mira kao lika iz željeznice...