Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neprilagođena brzina

Poginuli na mjestu: Pretjecao pa sletio s Golfom, zaustavio se tek zabijanjem u kuću

Nesreća u Okučanima
Foto: PU brodsko-posavska
1/17
03.08.2016.
u 13:20

Sreća u nesreći je što je vlasnik kuće u inozemstvu i što u njoj nitko ne živi, jer je u protivnom broj stradalih mogao biti i veći.

Dva mlada života izgubljena su u strašnoj prometnoj nesreći koja se jučer nešto poslije 23 sata dogodila u Ulici Alojzija Stepinca u Okučanima. Očevidom policije i Županijskog državnog odvjetništva utvrđeno je kako je nesreću prouzročio 19-godišnji vozač S. T. iz Benkovca koji je, dolazeći iz smjera Gornjih Bogićevaca, svojim Golfom novogradiške registracije počeo pretjecati Opela austrijske registracije ispred sebe. Zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad upravljačem i u zanošenju sletio u kanal, udarivši vozilom u betonski kolni ulaz.

U daljnjem kretanju nakon prevrtanja automobil je udario u kuću, koju je u strahovitom tresku gotovo srušio. Vozilo je probilo prvi i zaustavilo se tek udarivši u drugi zid. Na mjestu događaja smrtno su stradali vozač i njegov 34-godišnji suputnik M. Ž. iz Gornjih Bogićevaca. Sreća u nesreći je što je vlasnik kuće u inozemstvu i što u njoj nitko ne živi, jer je u protivnom broj stradalih mogao biti i veći.

Intervenirali su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Okučana i Javne vatrogasne postrojbe iz Nove Gradiške, koji su uz velike napore tek rezanjem lima uspjeli iz prevrnutog vozila izvukli tijela unesrećenih. Nažalost, nije im bilo pomoći. Očevid je trajao puna četiri sata, a promet državnom cestom D5 za to je vrijeme bio zatvoren i preusmjeravan na okolne ulice.

>> Strašna tragedija u Mariboru: Dva mlada nogometaša smrtno stradala, treći se bori za život

Komentara 8

OG
Oger
09:33 03.08.2016.

Hrvati cine genocid nad samima sobom. Svaki dan barem jedan mrtav u prometu. A 90% nesreca dogadjaju se zbog bahatosti, nepostivanja propisa, omalovazavanja pravila ponasanja.

NO
nomadin
08:57 03.08.2016.

Mislim da je svaki komentar suvisan Osim saucuti rodbini...tako mladim osobama ne treba dati jaki auto,i trebali bi 2 godine kao u Nj..... voziti pod posebnim uvjetima.Steta svakog tko bez veze ode sa ovog svijeta.

OB
ObrenM
13:22 03.08.2016.

Moje misljenje da snaga motora vozila nije presudna.Danas niti jedan najslabiji automobil ne ide ispod 150/kmh sto je vise nego dovoljno za smrtno-stradati.Osnovni problem su godine u kojima se pocetnici hoce iskazivati kao da su prvaci u formuli ili u reliju.Medju njima ima i neospornih talenata cca samo par posto.Ostatak prije nego prodje bar 50000 km je zelen i sklon precijenjivanju svojih dosega, koji dovode do ovakovih nesreca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije