Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi slučaj

Ponovno u Engleskoj: Dvije osobe kritično nakon trovanja novičokom

Sergej Skripal
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
04.07.2018.
u 23:18

Pacijenti se zovu Charlie Rowley i Dawn Sturgess, a identificirao ih je prijatelj

Nakon slučaja trovanja, navodno nervnim otrovom, Sergeja i Julije Skripal, sumnja se na još jedno trovanje u Engleskoj.

Dvoje pacijenata, koji su u kritičnom stanju, u bolnici u Salisburyju primaju terapiju. Policija je rekla da su otrovani novičokom, kojim su otrovani i Skripali, prenosi Guardian.

Pacijenti se zovu Charlie Rowley i Dawn Sturgess, a identificirao ih je prijatelj, prenosi Independent.

Sam Hobson (29) rekao je novinarima kako je vidio kako odnose Dawn Sturgess u vozila hitne pomoći u subotu ujutro nakon što je pala u nesvijest. 

- Charlie je u početku bio dobro - rekao je Hobson, dodajući da je Rowley nekoliko sati poslije pao u stanje poput zombija.

Riječ je o muškarcu i ženi četrdesetih godina koji su pronađeni bez svijesti u subotu 30. lipnja u stanu u gradu Amesbury, desetak kilometara od Salisburyja gdje su Skripal i njegova kći Julija početkom ožujka bili žrtve djelovanja nervnog agensa. Iako za sada nije potvrđena nikakva povezanost između dva trovanja nervnim agensom te je Agencija za javno zdravstvo procijenila da događaj “nije velika prijetnja za javno zdravlje”.

S obzirom na to da je za slučaj Sergeja i Julije Skripal službeni London za pokušaj trovanja bivšeg ruskog špijuna, okrivio Moskvu, što je izazvalo diplomatsku krizu između dviju zemalja i val protjerivanja diplomata, koji je počela Velika Britanija, a slijedili su je njezini saveznici da bi zatim Rusija uzvratila istom mjerom, bit će zanimljivo vidjeti što će pokazati istraga.

Putin uskočio u kamion na Krimu

Sergej Skripal
1/10
Ključne riječi

Komentara 10

DR
Drmiha
23:41 04.07.2018.

Mogli bi englezi provjeriti da svim zrtvama mozda nije zajednicko gljivarstvo. A ne baviti se urotama

SL
spusti_loptu
00:45 05.07.2018.

Hmm, svako malo Englezi kopkaju nesto po mutnu

Avatar mofo
mofo
01:57 05.07.2018.

Pa cekaj, šta nisu prošli put ustvrdili da ipak nije bio ruski nervni otrov? Ko tu koga?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije