Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE NEVOLJE

DUZS: Nakon minusa i snijega, prijete nam poplave

Hrvatskoj prijete poplave
Foto: Robert Anic/PIXSELL
01.03.2018.
u 14:51

Iz DUZS-a najavljuju i moguće uvođenje mjera obrane od poplava. Također, naglasili su da su u redovnom kontaktu s Državnim hidrometeorološkim zavodom i Hrvatskim vodama

Izgleda da val polarne hladnoće konačno napušta Hrvatsku u četvrtak. Očekuje se da će snijeg prestati padati te da će ga zamijeniti kiša. Od subote prestaju minusi i očekuju se dnevne temperature iznad nule. Međutim, Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) upozorava na mogućnost porasta vodostaja rijeka zbog topljenja snijega.

Iz DUZS-a najavljuju i moguće uvođenje mjera obrane od poplava. Također, naglasili su da su u redovnom kontaktu s Državnim hidrometeorološkim zavodom i Hrvatskim vodama. Prema pisanju 24 sata iz DUZS-a su izjavili:  "Situacija se kontinuirano prati, a operativne snage sustava civilne zaštite su u svakom trenutku spremne pružiti pomoć stanovništvu. Za kontakte oko eventualnih potreba na raspolaganju su Županijski centri 112, a pripravne su i Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite." Ako dođe do poplave angažirat će se sustav civilne zaštite.

Osim DUZS-a angažirat će se djelatnici Hrvatskih voda, policije, vatrogastva, civilne zaštite, javnog zdravstva, Hrvatskog Crvenog križa, HGSS-a, komunalnih tvrtki, stožera civilne zaštite i Oružanih snaga Republike Hrvatske.

 

Komentara 6

Avatar Ivo Hrvatina
Ivo Hrvatina
15:13 01.03.2018.

Nakon minusa i snijega, prijete nam na lijeto požari i vatra u Dalmaciji.

RI
rightside
17:00 01.03.2018.

i naravno,opet ce poplave "iznenadit" sve a neki ce sigurno govorit, ovo se nije nikad dogodilo,, priroda je jaka,nemozemo protiv prirode itd itd,,tamo gdje se trebalo poradit na zastiti,nije se nista "poradilo" opet i uvjek jedni te isti odgovorni,, dokle???

DU
Deleted user
19:01 01.03.2018.

Nemojte samo dirati nasipe,probijati ih i bit ce sve ok!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije