Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUT U MEĐUGORJE

Duhovna obnova karlovačkih dužnosnika : 'Time se zapravo testira odanost prema HDZ-u'

HDZ-ovci na duhovnoj obnovi
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/5
12.01.2019.
u 18:03

Karlovački dužnosnici na duhovnoj obnovi u BiH: Što o tome misli oporba i primjećuje li se skok u kvaliteti rada i komunikaciji prema građanima

Odlazak čelnika Karlovačke županije i Grada Karlovca te gradskih i županijskih pročelnika, djelatnika, ravnatelja ustanova i tvrtki na duhovnu obnovu, seminar ili tzv. team-building u Duhovni centar, Karmel sv. Ilije na Buškom jezeru u Hercegovini više nije vijest.

Posebno stoga što je od četvrtka do danas njih 53 na team-buildingu u susjednoj državi već jubilarnu, desetu godinu za redom. No, je li taj team-building koji je još kao gradonačelnik osmislio današnji župan Damir Jelić koristi polaznicima da rade bolje, drukčije, fokusiranije i primjećuju li građani i ostali djelatnici da su im voditelji, pročelnici i šefovi napredovali? Cilj je, kako nam je svojedobno rekao župan Jelić, u mirnom okruženju samostana, uz stručne predavače naučiti više o što kvalitetnijoj međusobnoj komunikaciji, o tome kako biti kvalitetan menadžer u tvrtki, odjelu, kako ideje najbolje prenijeti suradnicima i kako postati pokretač dobre radne atmosfere.

– Nakon ovakvog team-buildinga uvijek se osjećamo okrijepljeni i naučeno nam pomogne u poslovnim odnosima – kazala je Marija Medić, pročelnica za školstvo u županiji, koja je sada bila i vođa puta.

Nezavisni gradski vijećnik Davor Petračić smatra da od toga koristi nema, a i da je upitno koliko djelatnici sami snose troškove puta; kako u Buško blato, tako i nedavno u Međugorje kamo je išlo čak 2300 članova HDZ-a iz cijele županije.

– To njihovo koketiranje s Crkvom kroz te duhovne obnove, više je test odanosti polaznika HDZ-u. Uvjeren sam da odlazak nije neobavezan, već itekako obvezan, a onaj tko odbija ići mogao bi vjerojatno biti zamijenjen na radnome mjestu odanim slugom stranke. Uza sve te seminare, uprave su i dalje neučinkovite, građani nemaju viši standard, nema većih projekata. Uostalom, gospodarski je “nepismeno” odlaziti u susjednu BiH. Zašto ne otići u Mariju Bistricu i ostaviti taj novac tamo. I dalje ovdje teško živi svatko tko nije u HDZ-u ili mu je blizak. Ta politička premreženost je ostala – smatra Petračić koji ponavlja da živimo u sekularnoj državi. Stoga odlaske u Međugorje ili Buško blato smatra osobnom stvari pojedinca, a ne političkim pravilom.

Darijo Janković iz SDP-a kaže da deset godina duhovne obnove nije donijelo promjene, jer oni, ako i imaju teme duhovnog, upravljačkog karaktera, očito ne slušaju predavače.

– To je za mene farizejstvo, jer da su se “obratili” i žele raditi pošteno, onda bi barem natječaji za direktore tvrtki i ustanova bili pošteni i transparentni. U Bibliji je jedan odličan citat koji opisuje taj njihov team-building, a kaže: ‘Čiste čašu i zdjelu izvana, a iznutra su pune grabeži i pohlepe’ – dodaje Janković.

Danko Plevnik, novinar, publicist, geopolitički analitičar, kaže da je svaka edukacija pohvalna, pogotovo daje li pozitivne učinke, ako ti seminari dovedu do nekog “kvantnog skoka” u njihovu radu.

– Ako im je važna ta duhovna dimenzija team-buildinga, iako podsjećam da živimo u sekularnoj državi već stoljećima, smatram da bi i mons. Antun Sente mlađi u Nacionalnom svetištu na Dubovcu u Karlovcu bio od velike pomoći, nije potrebno ići čak u drugu državu – dodaje Danko Plevnik.

Ključne riječi

Komentara 20

DU
Deleted user
18:32 12.01.2019.

sad nece uzimati mito jedno 3 tjedna

SV
svakogdana
18:08 12.01.2019.

jesu li poveli sauchu,škibolu,vrdoljaka,mišića , opačić,pupovca....... e moja crkvo,quo vadis ovo bi u bilblijskim vremenima bilo ravno pojavi da herodovi satrapi posjećuju isusa kako bi im on dao odrješenje za krađu,pljačku,potkupljivanje i nemoral svake vrste.

Avatar Anemični HDZ
Anemični HDZ
19:15 12.01.2019.

Promjenili su rutu, prosle godine hodocastili su kod samana luke hodaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije