Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLNICA

Dubrovnik: Zbog manjka medicinskih sestara odgođene operacije i pregledi

Bolnica Dubrovnik
Foto: Zvonimir Pandza/Pixsell
22.01.2019.
u 15:27

Zbog kvalitetne kontrole nad zbrinjavanjem pacijenata oboljelih od gripe i nedostatka medicinskih sestara u Općoj bolnici Dubrovnik od 23. siječnja privremeno će biti ukinuti svi hladni operativni zahvati i prijem pacijenata

Zbog kvalitetne kontrole nad zbrinjavanjem pacijenata oboljelih od gripe i nedostatka medicinskih sestara u Općoj bolnici Dubrovnik od 23. siječnja privremeno će biti ukinuti svi hladni operativni zahvati i prijem pacijenata na unaprijed dogovorene pretrage na svim odjelima, objavila je u utorak dubrovačka bolnica.

Prema tvrdnji ravnatelja Marija Bekića, trenutno je u bolnici hospitalizirano nešto više od pedeset oboljelih od gripe, a nedostaje od 26 do 30 medicinskih sestara.

"Nedostatak medicinskih sestara u našoj je bolnici kroničan problem već neko vrijeme, a sad imamo situaciju da je više oboljelih pa moramo spajati odjele", rekao je Bekić.

Privremeno se spajaju Odjel za urologiju i Odjel za plastičnu kirurgiju te Odjel za opću internu medicinu i Odjel za gastroenterologiju, a sve medicinske sestre stavljaju se na raspolaganje glavnim sestrama odjela i pomoćnici ravnatelja za sestrinstvo zbog organizacije rada dok traje privremena primjena mjera. Primjena privremenih mjera trajat će najmanje dva tjedna, odnosno do prestanka spomenutih okolnosti, poručuju iz dubrovačke bolnice.

>>Pogledajte video: Sveučilišna bolnica

Ključne riječi

Komentara 3

WE
weAreCro
16:31 22.01.2019.

Znaci krah zdravstvenog sustava. Polako, ovaj ce se problem tek pojaviti u svim bolnicama. Jadna li si drzavo.

KO
kold
17:43 22.01.2019.

Sta će nam medicinsko osoblje bitno je da mi imamo političara i udruga.

TB
taras.buljba
17:46 22.01.2019.

Ministra pod hitno protjerati u Sj.Koreju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije