Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
d'Orsay

Društvene mreže gore zbog incidenta u poznatom muzeju: Studenticu nisu pustili zbog dekoltea

Foto: Twitter
10.09.2020.
u 19:36

Iako je taj muzej dom nekih od najslavnijih prikaza nagog ljudskog tijela u povijesti slikarstva, muzejsko osoblje ju je odbilo zbog dekoltea uz objašnjenje "pravila su pravila"

Slavni francuski muzej d'Orsay našao se na meti kritika nakon što je studentici francuske književnosti Jeanne zabranio ulazak zbog prevelikog dekoltea na haljini.

Iako je taj muzej dom nekih od najslavnijih prikaza nagog ljudskog tijela u povijesti slikarstva, muzejsko osoblje ju je odbilo uz objašnjenje "pravila su pravila".

- Oh ne, to neće biti moguće. To nije dopušteno i neprihvatljivo je - kazao je prodavač karata.

Nakon što je obukla jaknu ulazak joj je ipak dopušten, ali njezina je priča postala viralna na društvenim mrežama. Muzej se u konačnici ispričao.

- Duboko žalimo zbog toga i ispričavamo se uključenoj osobi s kojom pokušavamo stupiti u kontakt - stoji u isprici muzeja objavljenoj na Twitteru.

Iz muzeja su zatim studenticu osobno kontaktirali telefonom i izrazili još jednom iskrenu ispriku. To je studenticu zadovoljilo, ali zamjera jer smatra da javni odgovor muzeja na Twitteru "ne prepoznaje seksističku i diskriminatornu prirodu događaja".

No navodi da previše voli umjetnost te nije ogorčena zbog onog što se dogodilo te će se ponovno vratiti u muzej.

Ključne riječi

Komentara 2

ZV
zvone02
20:20 10.09.2020.

vrlo neukusno. uprava muzeja je u pravu.

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
03:51 11.09.2020.

Mogli su nju izlozit , vise bi ju ljudi pogledalo nego Mona Lizu , da je neki muskarac tako obucen dosao , bi li smio uci ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije