Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maksim Poletaev

Drugi čovjek Sberbanke: Hrvatska treba vratiti Agrokorov dug

Maksim Poletaev
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
06.10.2017.
u 13:52

S obzirom na to da je Hrvatska nacionalizirala Agrokor, to je sad Vladin dug, smatra Maksim Poletaev, prvi zamjenik predsjednika uprave Sberbanka

Potpredsjednik Uprave Sberbanka Maksim Poletaev u intervjuu za Interfax kazao je da je dug Agrokora prema toj ruskoj državnoj banci sada dug hrvatske države koji bi ona trebala podmiriti.

"S obzirom na to da je Hrvatska nacionalizirala Agrokor, to je sada Vladin dug. Hrvatska bi trebala pretvoriti dug u državne obveznice i isplatiti nas", kazao je, između ostaloga, Poletaev za tu rusku novinsku agenciju, a prenosi Bloomberg.

Agrokor je dužan Sberbanci oko 1,1 milijardu eura. Ta ruska banka u potpunosti je izvršila rezervacije za taj dug.

U kolovozu je ta banka podnijela kaznenu prijavu protiv vlasnika Agrokora Ivice Todorića i Uprave Agrokora, a nada se da će "k odgovornosti privesti i revizorsku tvrtku koja je potvrdila lažno izvješćivanje".

Nedavno je i ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov izrazio nadu da će se hrvatska Vlada idućih dana pozabaviti odnosima posrnule hrvatske tvrtke i njezina najvećeg kreditora, ruske državne banke Sperbank.

"Želimo da se ovaj problem riješi u interesu svih strana, uključujući Sberbanku i VTB", istaknuo je.

 

Komentara 71

AB
Abendblatt
14:21 06.10.2017.

Ne, ne, Todoricev dug ce vratiti Bernardic i Maras uz pomoc SDpa, koji ga sad zdusno brane, pomoci ce im Grmoja i Petrov iz Mosta, koji su sve ovo "znali" vec puno prije.

Avatar southman
southman
13:48 06.10.2017.

Malo sutra maljčik. Todorić je još uvijek formalni vlasnik Agrokora, u kojemu sada n temelju zakonskog okvira sjedi privremena uprava na rok od 15 mjeseci, do kad će se kompanija restrukturirati i naravno rasprodati, a svaki kupas će kupnjom pojedinog dijela preuzeti i kreditne obaveze tvrtke !

DA
danijelrukavina4
13:55 06.10.2017.

Maksime, banka isto tako mora biti konstruktivna, a ne destruktivna. I banci mora biti interes spašavanje, a ne rušenje. Ja se nadam da je tako. Ja znam da je banka - banka. Nema zafrkancije. Ali isto tako gledajte ovo i kao priliku.. I Vama kao banci je interes da se čim više naplatite, i povratite uloženi novac Vaših vjerovnika. Ja sam isto, kao uostalom i velika većina stanovnika ove države, dio države. Što sam ja, kao i većina stanovništva imala s Vašom bankom. Apsolutno ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije