Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šefovi udruga

Jukić i Klemm pozvali branitelje na izbore

Josip Klemm
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
06.11.2015.
u 13:25

"Nekoliko dana prije izbora premijer odjednom počinje veličati hrvatske branitelje i Domovinski rat"

Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi (ZUV HGP) i Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata (USPD) danas su priopćenjem pozvali sve hrvatske branitelje da izađu na parlamentarne izbore jer je to, tvrde, jedini način borbe protiv nepravde kojoj su izloženi.

U priopćenju koje potpisuju predsjednici udruga Dražimir Jukić i Josip Klemm tvrdi se da su hrvatski političari u protekle četiri godine nebrojeno puta javno omalovažavali Domovinski rat te da su premijer Zoran Milanović i njegova vlada Domovinski rat preimenovali u građanski.

- Hrvatski branitelji stigmatizirani su kao neobrazovana sirotinja od strane osobe koja je u vihoru rata pobjegla na školovanje u inozemstvo - poručuju Jukić i Klemm.

- Međutim, ono što je najviše ponizilo hrvatske branitelje je potpuni izostanak komunikacije i ignoriranje od strane premijera i ministra Matića, dok se s druge strane preferiralo udruge poput Dokumente i Platforme 112 - kažu, dodajući da su upravo zbog izostanka komunikacije branitelji podigli šator u Savskoj.

- Tijekom godine dana prosvjeda hrvatskih branitelja premijer je uporno ignorirao probleme koji su izneseni te je nastavio s niskim udarcima i vrijeđanjem branitelja. No, sada nekoliko dana prije izbora premijer odjednom počinje veličati hrvatske branitelje i Domovinski rat, vjerojatno prema preporukama američkog PR stručnjaka, pitamo se koliko će hrvatski narod koštati novorođeno domoljublje. Zato šaljemo javni poziv svim našim suborcima da izađu na izbore i da svojim glasom utječu na stvaranje vlade koja će cijeniti Domovinski rat i hrvatske branitelje - poručili su Jukić i Klemm.

>> Josip Klemm: O koaliciji pregovaramo sa svim jačim strankama osim SDP-a i HNS-a

>> Štetić osuđen na 11 mjeseci zatvora, postupak protiv Klemma 
i Valenta razdvojen

Komentara 21

ZE
zelina
13:35 06.11.2015.

Hrvatska iznad svega. Domoljubna koalicija.

Avatar imotska115
imotska115
13:47 06.11.2015.

Za dom i Hrvatsku, i nista drugo nam ne preostaje, kao i ranih devedesetih.

KA
KaNiDora
14:26 06.11.2015.

Idemo završiti s ovim..HDZ i gotovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije