Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Dražen Slavica: I moja obitelj zaslužuje ispriku

Naslovnica 29.04.2018.
29.04.2018.
u 00:00

“Moga ja podnit kaznenu prijavu, al’ tužiteljstvo će ju odma’ odbacit. Svi drugi koji su imali veze s tragedijom ostali su na svojim mistima”

Očekivao sam oslobađajuću presudu, koliko god da mi je sve to bilo potresno, potresnije nego prvi put. Al’, eto, tužiteljstvo je najavilo žalbu. Stvarno mi nije jasno na šta će se više žalit. Hoćemo se glupirat k’a i do sada? Zašto se to radi? Je li to na osobnoj razini? Više ništa ne znan. Za sve ove godine kroz pravosuđe je prošao niz ljudi, a s druge strane samo jedan čovik. Ja. I tako već jedanaest godina. Kad je kraj? Sudac je na šezdeset stranica obrazložio zašto me oslobađa. Što sad? Pisat novu optužnicu? Moja agonija još nije prestala – govori nam Dražen Slavica dan nakon što je u Županijskom sudu u Zadru predsjednik sudskog vijeća Boris Radman na izricanju presude obrazložio da Slavica nije iz nehaja skrivio smrt vatrogasaca Dine Klarića, Ante i Ivice Crvelina, Ivana Marinovića, Marka Stančića, Gabrijela Skočića, Hrvoja Strikomana, Tomislava Crvelina, Josipa Lučića, Karla Ševerdije, Marka Kneževića i Ante Juričeva-Mikulina te teške ozljede Frane Lučića, vatrogasaca koji su stradali u požaru na otoku Kornatu 30. kolovoza 2007.     

Druga je ovo presuda s istim ishodom, a prvotno je protiv Slavice bio obustavljen poslije iznova pokrenut kazneni progon. No, nije tu kraj sudskog postupka i zapravo je teško prognozirati kada će pravosuđe pravomoćno zatvoriti ovo poglavlje života obitelji stradalih gasitelja i obitelji njihova tadašnjeg zapovjednika Dražena Slavice.

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

>> Pavle Kalinić: Nikad nisam bio član nijedne desničarske udruge, pa tako ni SDP-a

>> Banja Luka uvjerena da su studenta ubili i u rijeku bacili policija i narkodileri

>> Zagrebački Korejci: Ostali smo u Zagrebu jer je idealan za odgoj djece i imamo više vremena za obitelj

>> Othmar Karas: Nacističke i fašističke simbole mora zabraniti cijela Europa

Ključne riječi

Komentara 2

IH
iron.hide.54966
21:49 28.04.2018.

Sve i da su ga osudili to ne bi vratilo smrtno stradale.! Treba zakonom zabraniti gašenje takvih mjesta i neće više biti takvih tragedija.

Avatar Vinko
Vinko
21:16 28.04.2018.

Od prvpog sam dana shvatio da su krivci za kornatsku tragediju sami vatrogasci tj. njihov zapovjednik koji je odredio plan napada na požar koji je ugrožavao samo kamenjar i nikoga drugog. Vatrogasce je iskrcao pred vatrom i vjetrom. Posve neumnono i zato su stradali ! Slavica je yrebao biti žrtveno janje -jer netko je od živih morao biti odgovoran. I tu pravosudnu tragikomendiju mi pratimo već toliko godina i -plaćamo. Jer to Božica pravde od nas traži ?! Glupost ! To od nas, od Hrvatske traži božica Glupost. Bio bi red da se i ta božica konačno zapiše i povijest ljudskog roda, jer Hrvati tu božicu posebno obožavaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije