Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekinuli šetnju

Drama u svemiru: Kaciga astronauta punila se vodom!

ISS
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
16.07.2013.
u 17:36

Astronaut Europske svemirske agencije Luca Parmitano javio je da mu se kaciga počinje puniti vodom, što mu otežava hodanje izvan ISS-a.

NASA je prekinula svemirsku šetnju dvojice astronauta izvan Međunarodne svemirske postaje jer je jedan od njih kazao da se voda nakuplja u njegovoj kacigi, što je potencijalno bila vrlo opasna situacija, piše Space.

Astronaut Europske svemirske agencije Luca Parmitano javio je da mu se kaciga počinje puniti vodom, što mu otežava hodanje izvan ISS-a. Šetnja, koja je trebala trajati šest sati i 15 minuta, potom je prekinuta nakon jednog sata i 32 minute. NASA tvrdi kako posada tijekom šetnje nije bila u opasnosti.

– Ulazi mi u oči i uši – kazao je Parmitano te dodao kako ima mnogo vode. Ovo je druga najkraća svemirska šetnja u povijesti. Najkraća je trajala samo 14 minuta kada je 2004. godine astronaut Mike Fincke imao problema s tlakom u boci kisika.

>>Ovako izgleda kraj života jedne zvijezde, a to čeka i naše Sunce

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije