Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvostruki ubojica

Pogledajte fotografiju uhićenja otmičara Kenđelića u Zagrebu!

bjegunac
Foto: MUP
1/49
11.03.2014.
u 16:48

Oteta je 39-godišnjakinja oslobođena i neozlijeđena. Nad osumnjičenim su uporabljena sredstva prisile, piše u policijskom priopćenju.

Otmičar i osuđeni dvostruki ubojica iz Đurđevca Zdravko Kenđelić uhićen je na Slavonskoj aveniji u Zagrebu, potvrdila je policija. Navodno se predao, a oteta je žena Ana P. neozlijeđena.

Automobil je u trenutku uhićenja vozila oteta žena, a sada je zapečaćen i u tijeku je očevid. Otmičar je uhićen na Slavonskoj aveniji kod industrijske zone na Žitnjaku nakon što su ga presreli pripadnici jedinice ATJ Lučko. Policija u Đurđevcu vrši očevid u kući u kojoj je otmičar živio.

U priopćenju Policijske uprave koprivničko-križevačke piše da je Kenđelić uhićen u 8.20 sati u Zagrebu. – Oteta 39-godišnjakinja je oslobođena, a tijekom događaja nije ozlijeđena. Nad osumnjičenim su uporabljena sredstva prisile i u tijeku je daljnje kriminalističko istraživanje – piše dalje u priopćenju.

"Hvala Bogu da je sve dobro završilo"

Suprug otete Ane, Zdravko Patačko kazao je novinarima da se čuo sa suprugom i da nije ozlijeđena, a kazala mu je i da Kenđelić nije bio agresivan prema njoj. Otmičar i oteta su prema Zagrebu krenuli u jutarnjim satima, a vjerojatno su se dotad skrivali negdje na području Podravine.

– Nisam oka sklopio. Deset kilometara sam napravio samo po kući. Hvala Bogu da je sve dobro završilo. Hvala svima koji su sudjelovali u akciji, a i vama novinarima koji ste bili korektni u izvještavanju – kazao je Patačko.

Cijeli događaj je bio splet nesretnih okolnosti. U ranim prijepodnevnim satima je Kenđelić krao u Lidlu pa se posvađao sa zaštitarima i pobjegao. Policajci su mu složili zasjedu kod kuće oko 17 sati te su ga čekali. Kada je počela pucnjava u ulici, Ana je došla kući s devetogodišnjom kćeri i parkirala automobil na ulazu u dvorište. Otmičar je došao do njezina automobila, odgurnuo djevojčicu i s njom pobjegao u nepoznatom smjeru. Uz devetogodišnju kćer, Ana je majka i 17-godišnjem sinu.

"Više je bio gladan nego sit"

Otmičar je u Đurđevcu bio podstanar, a njegov stanodavac Andrija Fuček rekao je da je u njegovoj kući bio od 3. siječnja 2011. godine. Tvrdi da je na početku Kenđelić bio uredni platiša, ali je poslije prestao redovno plaćati režije i stanarinu. – Više je bio gladan nego sit – rekao je Fuček.

Doznajemo da je u posebnu krizu zapao zadnjih mjeseci, sve je češće pričao o novom svjetskom ratu, o stranci koju će osnovati i koja će uništiti svijet te o vanzemaljcima. Ljudi u mjestu su ga se bojali. Često je znao pričati da je "odslužio za dvoje pa može i za treće", a znao je i reći da mu je u zatvoru bilo i puno bolje nego vani.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Drama u Đurđevcu

Prava drama odvijala se jučer i noćas u Đurđevcu! U ponedjeljak u 18.45 u Grkinskoj ulici u Đurđevcu za provođenja policijskih izvida kaznenog djela prijetnje Zdravko Kenđelić, rođen 1968., iz Đurđevca, ispalio je nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u pravcu policijskih službenika. Potom se dao u bijeg, priopćila je policija poslije ponoći.

Zaustavio je osobni automobil Peugeot 407, zlatne boje, registarskih oznaka KC 440-EZ koji je naišao i uz prisilu udaljio se sa 39-godišnjom vozačicom u nepoznatom pravcu, izvijestila je policija u priopćenju. Sinoć je policija pozvala sve građane da, imaju li korisna saznanja o kretanju navedene osobe ili automobila, dojave Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj.

U potragu za Kenđelićem jutros se uključio i policijski helikopter koji je nadlijetao Đurđevac i širu okolicu. Na teren su jutros stigli i interventni policajci iz Varaždina, Križevaca i Bjelovara kako bi pomogli u traženju bjegunca. Navodno je oteta vozačica Ana P., supruga poznatog Đurđevčanina, koji je jedan od organizatora Picokijade. Slučajno ili ne, oteta žena i Kenđelić su susjedi, a kako smo vidjeli na terenu, oko male trošne kuće u kojoj je Kenđelić prijavljen da sam živi sinoć je sve bilo puno policije, kao i ispred kuće otete žene.

Foto: Ilustracija, Marijan Susenj/PIXSELL

Večernji list ekskluzivno doznaje da je Kenđelić 2010. godine deportiran iz Njemačke u kojoj je odslužio 14 godina zatvora zbog dvostrukog ubojstva. Koliko je poznato, nema obitelj.

Na prilazima grada i poslije ponoći još je sve bilo puno policije. U pomoć su stigli i pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko. – Kako je krenulo, to ne može dobro završiti – komentirao je jučer jedan građanin. Kenđelić je pak u ponedjeljak na svom Facebook-profilu napisao "Rat je počeo! te Ako ja, onda svi".

>>Policija privela otmičare – za suprugu srpskog tajkuna tražili 4 mil. eura!

Komentara 22

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:27 11.03.2014.

Hm, manijaci su svuda oko nas. Nije shizofrenija, ali zamisli u susjedstvu takvog, koji ima ovako kratak fitilj. Pa ti razmišljaj kad će puknuti i što će napraviti, a ti prvi susjed. Jedino mi nije jasno što je otimao ženu,u, a mogao je oteti samo auto. Pa žena se ionako ne možeš riješiti, dok ti ne uzmu stan ili nešto drugo, a ne da ih otimaš.

SI
sinky71
09:21 11.03.2014.

zapucao na policiju?u americi bi ga odmah policija upucala.tamo ljudski život vrijedi, a policija ima ovlasti i radi pravi policijski posao.ovoga će uskoro puštati na vikende iz zatvora.

DU
Deleted user
09:40 11.03.2014.

Industrijska zona :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije