Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSJEDI ŽELE DOĆI

'Dopustite da dođu naši ljudi koji imaju 110.000 vikendica u Hrvatskoj'

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/2
30.04.2020.
u 13:35

Dvije zemlje, koje osim turističke razmjene povezuje i činjenica da se od 2010. zajednički promoviraju na dalekim tržištima poput Japana, Južne Koreje, Kine, Brazila..., fokusirane su na izradu procedura putovanja.

Od lanjskih 1,6 milijuna turista iz Slovenije, jasno je, ove sezone neće biti ništa. No, naši bi susjedi, koji su inače među najbrojnijim hrvatskim gostima, i ove godine mogli zadržati taj status. Hrvatski Jadran im je blizu, što će biti važan faktor odluke, a mnoge za našu obalu čvrsto vežu i kuće ili stanovi za odmor.

Želja da Slovenci dođu u Hrvatsku je obostrana, što je potvrdio i jučerašnji sastanak ministra Garija Capellija sa slovenskim ministrom za gospodarski razvoj i tehnologiju Zdravkom Počivalšekom.

– U Hrvatskoj se nalazi oko 110.000 privatnih nekretnina u vlasništvu slovenskih državljana te bi bilo prikladno dopustiti im da posjete svoje ljetne rezidencije. U Sloveniji smo optimistični glede mogućnosti barem djelomičnog uspostavljanja prekograničnog turističkog prometa između naše dvije zemlje, bar u kasno ljeto i pod posebnim uvjetima zdravstvene zaštite – kazao je gost iz Slovenije.

Dvije zemlje, koje osim turističke razmjene povezuje i činjenica da se od 2010. zajednički promoviraju na dalekim tržištima poput Japana, Južne Koreje, Kine, Brazila..., fokusirane su na izradu procedura putovanja, o čemu se razgovaralo i tijekom videokonferencije ministara zaduženih za turizam svih država članica EU početkom tjedna.

– Aktivno razgovaramo o mogućnostima otvaranja granica, kao i o načinima da osiguramo sve potrebne mjere i procese kako bi slovenski građani mogli provesti odmor u Hrvatskoj. Posebno smo se osvrnuli i na slovenske građane koji imaju nekretnine i pokretnine u Hrvatskoj te pokušavamo naći rješenja za njihov dolazak uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera. Zajednička nam je želja pokrenuti međusobne turističke tokove kada okolnosti to budu dozvoljavale – rekao je ministar Cappelli nakon sastanka.

Komentara 21

DU
Deleted user
14:17 30.04.2020.

Koliko bi to bilo novca u proračun da država ima porez na nekretnine.

Avatar bimbopus
bimbopus
14:08 30.04.2020.

svakako uz jedan uvjet a to je da se privatne kuće za odmor ne mogu iznajmiti nekome van najbliže obitelji jer u Sloveniji je to veliki biznis a Hrvatskoj se ne plačaju nikakvi nameti i pristojbe jer nitko od mjerodavnihstojbe jer nitko od mjerodavnih ne pogleda malo po internetskim portalima . večina vlasnika nekretnina koji su Slo . državljani te nekretnine iznajmljuju za lijepe svote pa je pun Jadran turista od kojih Hrvatska nema ništa .

BE
Bella123
15:35 30.04.2020.

Mrš unutar svoje bodljikave žice zlovenci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije