Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objasnio novinarima

Trump otkrio kakav zid želi na granici s Meksikom

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
15.07.2017.
u 09:00

Predsjednik smatra da nije potrebno dizati zid duž cijele granice jer prirodne zapreke na mnogim dijelovima onemogućuju prijelaz.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da njegov planirani pogranični zid s Meksikom ne mora biti podignut duž čitave granice, ali da mora omogućiti policajcima da vide kroz njega, a nije isključio ni mogućnost postavljanja solarnih panela uz njega.

Predsjednik smatra da nije potrebno dizati zid duž cijele granice, jer prirodne zapreke na mnogim dijelovima onemogućuju prijelaz. Dovoljno bi bilo samo oko 700 do 900 milja (1126 do 1448 kilometara).

Također je naglasio da je važno da zid bude proziran kako bi pogranična policija kroz njega vidjela i objasnio zašto.

Pripadnici narkokartela bacaju "velike vreće droge preko zida" te "ako imate ljude na drugoj strani zida, ne vidite ih, pogode vas u glavu s 27 kilograma robe. S tim je gotovo", rekao je Trump pa zaključio "Koliko god zvučalo ludo, treba vam proziran zid".

A ne bi bilo loše postaviti ni solarne panele, dosjetio se američki predsjednik.

Novinarima koji ga prate u Air Force Oneu naglasio je da predlaže izradu solarnih panela duž granice radi stvaranja izvora obnovljive energije.

"Ozbiljno razmatramo da podignemo solarni zid", rekao je američki predsjednik.

Komentara 9

Avatar mofo
mofo
13:18 15.07.2017.

Jel ima uresnistvo kakvu drugu sliku trumpa, ova vam je vec nekak izlizana.. dajte neku gdje gleda prema dolje, kao da se srami ili tako nesto.. budu vas skuzili ljudi ako ne promijenite malo...

DU
Deleted user
09:41 15.07.2017.

Da sam na Trumpovom mjestu, umjesto zida bi napravio minsko polje duz citave meksicke granice. Sto puta brze nego zid, sto puta jeftinije i sto puta efikasnije.

AA
aabbcc
18:08 15.07.2017.

Treba ga podrzati i neka nastavi sa zidom okolo cijele Amerike kako bi ostatak svijeta bio siguran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije