Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivan grubišić

Don Grubišić: Kukuriku koalicija radi kao neka vjerska sekta

'unutrasnja...split...280308 don Ivan Grubisic Snimio:Tino Juric'
'Tino Juric'
26.04.2012.
u 15:01

Način rada u Hrvatskom saboru nazvao je čistom kozmetikom, a sramotno je, tvrdi, da vlast još uvijek nije objavila podatke iz prošlogodišnjeg popisa stanovništva

– Rad Vlade i zastupnika Hrvatskog sabora ne vodi izlasku iz krize – kazao je danas na konferenciji za novinare nezavisni zastupnik don Ivan Grubišić.

– Hrvatska živi svojevrsno izvanredno stanje. Broj nezaposlenih se množi, čak 20 posto radno sposobnih je nezaposleno, a najavljuju se i nova otpuštanja. Kukuriku koalicija radi kao neka vjerska sekta koja traži da narod vjeruje ono što kažu – ustvrdio je don Ivan Grubišić te dodao da je potreban nacionalni konsenzus oko suspenzije nekih zakonskih normi kako bi se provele korjenite promjene u načinu vođenja i strukturi politike i društva. Način rada u Hrvatskom saboru nazvao je čistom kozmetikom, a sramotno je, tvrdi, da vlast još uvijek nije objavila podatke iz prošlogodišnjeg popisa stanovništva. Osvrnuo se i na odluku Hrvatskog sabora da više ne bude pokrovitelj komemoracije u Bleiburgu.

– Mi smo za to da za sada ostane uhodana dosadašnja praksa. Trebalo je povesti širu javnu raspravu, a možda i referendum – smatra don Grubišić. Govoreći o izmjenama Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji zaključio je kako djeca imaju pravo znati tko su im roditelji.

– Bračni parovi koji ne mogu imati dijete to mogu pokušati medicinski pomognutom oplodnjom, otvoreni smo da koriste znanost, ali protiv sam toga da se to omogući u izvanbračnoj zajednici – nastavio je don Grubišić. Zamjerio je i zadarskom nadbiskupu Želimiru Puljiću što je o slučaju pedofilije župnika u Bibinju izvijestio samo Vatikan, a ne i hrvatske svjetovne vlasti.

– Svojom izjavom da ga ne vežu hrvatski zakoni doveo je u pitanje suverenitet države. Političari su trebali reagirati, a nisu već su napravili politički ustupak ne želeći se miješati u tu priču – kaže don Grubišić koji je progovorio i o vjeronauku u školama. On bi se, smatra don Grubišić, trebao odvijati u crkvenim prostorima, dok bi škole trebale biti autonomne i učenike učiti o onome što govori znanost.

– Crkva bi trebala ponovno imati mjesto koje je imala u komunizmu i biti moralna vertikala – zaključio je don Ivan Grubišić.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Becarina
Becarina
15:32 26.04.2012.

Jedan svijetli momenat.Ima nade.

AF
afer
16:47 26.04.2012.

Crkva bi trebala ponovno imati mjesto koje je imala u komunizmu i biti moralna vertikala – zaključio je don Ivan Grubišić. NE MOŽE SA TAKVIM SVEĆENICIMA

OB
-obrisani-
15:28 26.04.2012.

Grubišiću, kud baš ti protiv svojih??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije