Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DISKRIMINIRA METKOVIĆ?

Objavljujemo dokumente koji dokazuju da je Kujundžić odbio projekt

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL/Večernji list
1/8
30.05.2019.
u 10:45

Iz tih je dokumenata sasvim razvidno da je ministar Kujundžić odbio financiranje pilot-projekta jer bi, po obrazloženju HZZO-a, to bilo diskriminirajuće prema ostalim hrvatskim pograničnim područjima, ponajprije Metkoviću i Pločama!

Ministar zdravstva Milan Kujundžić jutros je prije sjednice Vlade na pitanja novinara o tekstu koji je danas objavio Večernji list – da je na prijedlog HZZO-a odbio financiranje pilot-projekta prema kojem bi se godišnje spašavalo najmanje 70 ljudi sa sjeverozapada Istre (pogranično područje) u slovenskoj bolnici u Izoli jer bi to bilo diskriminirajuće prema Metkoviću i Pločama, rekao da nije točno da je Ministarstvo dalo takav odgovor.

Zato objavljujemo odbijenicu Ministarstva zdravstva i HZZO-a, koju su poslali istarskoj hitnoj te odgovor zamjenice ravnatelja istarske hitne dr. Gordane Antić Ministarstvu zdravstva. Iz tih je dokumenata sasvim razvidno da je ministar Kujundžić odbio financiranje pilot-projekta jer bi, po obrazloženju HZZO-a, to bilo diskriminirajuće prema ostalim hrvatskim pograničnim područjima, ponajprije Metkoviću i Pločama!

Sve dokumente možete pogledati u galeriji na vrhu članka!

Komentara 38

NO
Nordovest
12:07 30.05.2019.

Pa da , a nije diskriminirajuće kad vozite pacijenta iz Čapljine u Zagreb ( a ne u Mostar ili Sarajevo), ali iz Kumrovca ili Klanjca ne, nego u Zabok. Hrvati iz Hrvatske su uostalom u Hrvatskoj ionako manjina, ali nemaju prava manjina.

Avatar Ayatollah of Rocknrolla
Ayatollah of Rocknrolla
12:18 30.05.2019.

Cjela Istra i Hrvatska je opljackana od IDSa i ostalih jugokomunjara. Ali oni skacu odmah na zadnja kopita kada ima sanse nekoga drugoga nasumice optuziti.

DU
Deleted user
10:54 30.05.2019.

Baš me zanima, da je kojim slučajem Metković odabran za pilot projekt, da li bi onda bio odbijen. Svašta bi mogao reći ali dobijem crveni karton onda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije