Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ ZAVRŠIO NA SUDU

Dobio otkaz u HŽ-u jer je napuhao 0,18 promila. Branio se da je jeo salatu s octom pa ga vratili

Zagreb: Radovi na pruzi između Zapadnog i Glavnog kolodvora
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
30.03.2023.
u 13:13

59-godišnji Danijel iz Zagorja prošle je godine u srpnju upao u probleme kada je obavljao poslove skretničara na Glavnom kolodvoru u Zagrebu

Bizaran slučaj u HŽ-u zabilježen je nedavno nakon što je jedan njihov zaposlenik (59) dobio otkaz, i to zato što je napuhao 0,18 promila alkohola u krvi. Naime, 59-godišnji Danijel iz Zagorja prošle je godine u srpnju upao u probleme kada je obavljao poslove skretničara na Glavnom kolodvoru u Zagrebu.

Tada mu je instruktor prometa dao da puše, a uređaj je na njegovo iznenađenje pokazao 0,18 promila alkohola u krvi. Danijelu je odmah uručen izvanredni otkaz, prenosi Kodeks portal, no on se na to odlučio žaliti.

Naveo je kako ima 39 godina staža, a od toga 28 na željeznici. Osim toga, nikada mu nisu izmjerili promile na poslu, a na alkohol su ga testirali nekoliko puta. U žalbi je tako naveo i kako je večer prije jeo salatu s alkoholnim octom te da on već tri godine ne pije niti puši zbog zdravlja. Na njegovo veselje, sud mu je uvažio žalbu te naveo kako je utvrđena koncentracija alkohola u krvi kod Danijela bila mala te nije utjecala na njegov ponašanje niti sigurnost prometa. Osim toga, navedeno je kako je Danijel lošeg imovinskog stanja i uzdržava dvojicu sinova od kojih je jedan student, a do mirovine mu ostaje jako malo. 

Sudac Općinskog suda u Zlataru tako je Danijela odlučio vratiti na posao, i to na radno mjesto skretničara, dok HŽ mora nadoknaditi troškove postupka. Nezadovoljna strana ima pravo žalbe, i to u roku od 15 dana.

>> VIDEO Vozio u suprotnom smjeru pa susreo policiju: Jurio je po zaustavnoj traci, a auti su mu blicali

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
23:21 30.03.2023.

Ajmo svi Kisko u auto!

Avatar yumamic
yumamic
14:10 30.03.2023.

Gospon sudec, imal sam alkohola u krvi jer sam jel salatu s octom, litrom i vodom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije