Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Dobio četiri godine zatvora jer je spolno zlostavljao unuku, ona sve ispričala u vrtiću

Majka prvo nije povjerovala djevojčici smatrajući da njezin otac ne bi tako nešto napravio svojoj unuci
11. lipnja 2021. u 08:31 8 komentara 9237 prikaza
pedofilija
Foto: Ilustracija/Davor Plukavec/Pixsell

Na četiri godine zatvora nepravomoćno je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen umirovljenik uz središnje Hrvatske (ne navodimo mu identitet zbog zaštite žrtve, op.a.) koji je bio optužen za spolno zlostavljanje svoje unuke predškolske dobi.

pedofilija ZAVRŠIO IZA REŠETAKA Muškarca (34) sumnjiče za spolno zlostavljanje djeteta

U kaznu mu je uračunato vrijeme koje je proveo u istražnom zatvoru, a bio je pritvoren od 29. listopada 2020. do 28. siječnja 2021.  te su mu produžene mjere opreza kojima mu je zabranjeno uspostavljanje bilo kakve komunikacije s  žrtvom.

Prema optužnici, teretio se da je u listopadu lani spolno zlostavljao unuku s kojom je živio u istom kućanstvu. Nakon što ju je spolno zlostavljao djevojčica su u dva navrata požalila majci. Njezina majka joj prvo nije povjerovala, smatrajući da njezin otac, odnosno djed djevojčice ne bi tako nešto napravio svojoj unuci. Dijete je onda sve ispričalo odgajateljima u vrtiću. Oni nisu odmah zvali policiju, već su o svemu obavijestili roditelje. Tijekom sudskog postupka dijete je vještačeno, nakon čega su vještaci zaključili da je dijete sposobno razlikovati laž od istine i dati vjerodostojan iskaz.

POČINIO NIZ SEKSUALNIH DELIKATA Vabio djecu, tražio da se nađe s njima, bludničio nad njima, pokazivao im pornografiju...

Iako nema nijednog direktnog svjedoka događaja, sud je smatrao  da je u dovoljnoj mjeri utvrđeno  što se dogodilo te je zato i donio osuđujuću presudu. Starija životna dob i neosuđivanost optuženiku su bile olakotna okolnost.

piton
Uhvaćen trenutak
Nevjerojatna scena iz divljine: Piton je kao od šale progutao krokodila...
Renault Twingo
DOBRA ODLUKA
Nakon dugo vremena sjela u auto i oduševila se
  • slavenZadravec:

    Katastrofa da se djevojčica vrtićke dobi požalila majci, ali to nije bilo dovoljno za trenutan prestanak zlostavljanja.

  • goodbadugly:

    Dobio bi on po meni 444 godine.

  • Ideal:

    Sramota sto ste uzeli za olakotnu okolnost!