Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alkari "na konju"

Do ovogodišnje Alke otvorit će se lani zatvoreno rodilište u Sinju

Mario Šušnjara (1)
Antonio Bronić/Pixsell
12.07.2011.
u 15:46

Stanovnici Cetinske krajine bili su na teškim mukama jer u Statutu VAD-a piše da alkar može biti samo onaj tko je rođen u tom kraju

Do 7. kolovoza, kad će se održati 296. Sinjska alka, sigurno će biti otvoreno prošle godine zatvoreno sinjsko rodilište, kazao je za Večernji list splitsko-dalmatinski dožupan Luka Brčić, ujedno i predsjednik Upravnog vijeća županijskog Doma zdravlja.

Od Brčića doznajemo da je Ministarstvu zdravstva upućen zahtjev za dolazak inspekcije u sinjsko rodilište, koja konačno daje "zeleno svjetlo" za njegovo ponovno otvaranje.
– Inspekcija Ministarstva zdravstva prošle je godine to, kao i rodilišta u Makarskoj i Imotskom, zatvorila zbog nedostatka zdravstvenih standarda. Kako smo u međuvremenu napravili sve u Sinju da se ti standardi zadovolje, idućih dana očekujemo inspektore, kaže dožupan.

Ova vijest zasigurno će obradovati Sinjane i sve stanovnike Cetinske krajine koji su prigovarali zbog zatvaranja rodilišta i "molili" ministra Darka Milinovića da im ga "vrati". Pored ostalog (naročito problema koji nastaju oko hitnog prijevoza rodilja u splitsku bolnicu) i zbog toga što u Statutu Viteškog alkarskog društva piše da alkar ne može biti nitko tko nije rođen u Cetinskoj krajini!

Sinjani su čak "išli toliko daleko" da su razmišljali o eventualnim promjenama Statuta VAD-a. Prema "friškom" popisu stanovništva, Grad Sinj ima 24.900 stanovnika. Godišnje se prosječno u tamošnjem rodilištu rađalo oko 300 djece.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije