Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu premještene

Do korisnica doma u Novoj Kapeli ne može ni Hitna

milanka opacic,nova kapela,portal (1)
Ivica Galović/PIXSELL
30.09.2013.
u 11:43

Zamjenica župana Dunja Magaš kazala je da dom treba dozvolu, što pretpostavlja i legalizaciju objekta koji je u vlasništvu Crkve

Iako je kraj rujna dogovoren kao posljednji rok za preseljenje, 26 korisnica Doma za stare “Sveti Vinko” u Novoj Kapeli još uvijek su u svojim trošnim sobičcima. Zbog otezanja i nerješavanja problema smještaja, ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić prije dva je mjeseca kazala kako će oni koji se ne budu htjeli dogovoriti o prilagođavanju životnih uvjeta starica smještenih u domu morati snositi odgovornost za eventualne posljedice. Tada je dogovoreno da će, do prilagodbe objekta, petnaestak korisnica s prvog kata i iz potkrovlja biti premješteno u dograđenu dvorišnu zgradu.

– Čeka se izdavanje rješenja županijskog ureda da zgrada ispunjava uvjete za njihov smještaj. To bi trebalo biti riješeno ovih dana – kazala je Stelija Vasung, šefica službe za inspekcijski nadzor u Ministarstvu. O tome koliko je prostor u kojem žive starice neprimjeren, najbolje govori podatak da do njega u slučaju potrebe ne mogu doći ni medicinski radnici s nosilima.

>>'Dom u Novoj Kapeli mora se riještiti. Što ako izbije požar?'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije