Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vremenska prognoza

Djelomice sunčano uz moguće pljuskove: Promjenjivo se vrijeme nastavlja i za vikend

Proljetni pljusak u Zagrebu
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/5
05.06.2020.
u 19:59

U nedjelju se na kopnu očekuje djelomice sunčano i još malo toplije, uz umjeren jugozapadnjak

Na Svjetski dan zaštite okoliša vrijeme je bilo naklonjeno okolišu pa se tako suša barem malo ublažila. Ipak, obilna je kiša uz jak vjetar prouzročila i štetu, ponajviše na Jadranu. Većinu je tjedna vrijeme bilo promjenjivo, a za vikend se diljem Hrvatske očekuje slična situacija. 

U subotu će u istočnim krajevima biti djelomice sunčano uz jači razvoj oblaka sredinom dana. Poslijepodne su mogući pljuskovi, a najviša dnevna temperatura bit će 25 i 27 °C, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing.

U središnjoj Hrvatskoj bit će malo manje toplo uz djelomice sunčano vrijeme. Mogućnosti za kratkotrajnu kišu postoje i ovdje, ponajviše sredinom dana i poslijepodne. 

Vjerojatnost za pljuskove postoji i u gorskim krajevima te u unutrašnjosti Istre, a manja je na sjevernom Jadranu. Zbog mnogo će sunca temperatura na Jadranu biti oko 24 °C , u gorju oko 21 °C. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, i na kopnu i na moru, uz malo do umjereno valovito more.

Na srednjem Jadranu vrijeme će biti pretežno sunčano, a u unutrašnjosti Dalmacije se uz jači razvoj oblaka ne može isključiti mogućnost kratkotrajne kiše ili ponekog pljuska. Puhat će slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 13 do 18 °C, a najviša dnevna oko 24 °C.

Na jugu Hrvatske jutro će biti oblačnije uz mogućnost kiše, a danju će prevladavati sunčano i toplo, povremeno uz umjerenu naoblaku. U noći i ujutro još će biti umjerenog do jakog juga. 

U nedjelju se na kopnu očekuje djelomice sunčano i još malo toplije, uz umjeren jugozapadnjak, a vjerojatnost za pljuskove postoji uglavnom na istoku. Početkom sljedećeg tjedna vrijeme će biti promjenljivo i nestabilno, uz čestu kišu te manji pad temperature zraka

Na Jadranu će u nedjelju prevladavati sunčano, a uz više oblaka lokalni pljuskovi mogući su u unutrašnjosti Istre. Sljedeći tjedan promjenljivo, uz povremenu kišu, češću u utorak. Jugo i južni vjetar u ponedjeljak će ponovno jačati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije